MHP MYK Üyesi, İzmir Milletvekili Sn. Tamer Osmanağaoğlu, “Askıda Ekmek Kampanyası” konulu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türk milleti tarihin kendisine yüklemiş olduğu büyük sorumluluklarının farkında olan kadim bir millettir. Tarihin her safhasında, ahlaklı erdemlere sahip devlet adamlarıyla diğer milletlerin bir adım önünde olmayı başarmış olan milletimiz bu farklılığını sadece ekonomik ve siyasi gelişmişlik ile açıklamak elbette eksik bir bakış açısının tezahürü olacaktır. Türk milletini diğer milletlerden ayıran en büyük özelliği kuşkusuz insana verdiği değerdir. İnsana değer veren, insan olmanın gereğini eksiksiz bir şekilde yaşayan ve yaşatmaya gayret gösteren, bu bağlamda yardımlaşma ruhunu her zaman diri tutan Türk milletinin bu değerlerinin yansıması olan geleneklerden birisi de “askıda ekmek” uygulamasıdır. Her ne kadar unutulmaya yüz tutmuş olan bir alışkanlık olsa da hatırlanmasıyla dahi esas amacı olan dayanışma ruhunu yeniden canlandıran bu uygulama maalesef Türk olmanın gereğini kavrayamamış çevreler tarafından itibarsız eleştirilerin konusu olmuştur.

“CHP OLMAK ÜZERE BAZI EKMEKSİZLER…”

Türk tarihinden aldığı feyz ile Türk milletine hayatını adamış olan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıllarda işte bu yüce gaye ile “askıda ekmek” geleneğinin yaşatılması gerektiğine dikkat çekerek tüm teşkilatlarımızı bu geleneğin yeniden canlandırılması için çalışmaya davet etmiştir. Ne hazindir ki; insanlıktan nasibini almayan, “ekmek” kavramını dar bir kalıpta değerlendirerek kapasitelerini ortaya koyan, başta Ana Muhalefet Partisi CHP olmak üzere bazı ekmeksizler adeta bir kafile olup MHP’ye ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye karşı “saldırı” düzenleme hezeyanına kapılmışlardır. Bu ekmeksizlere tavsiyem; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin 2018 yılında dayanışma ruhunu yeniden canlandırmak için başlattığı "askıda ekmek" uygulamasını ağızlarına dolamak yerine Türk demokrasi tarihinin yüz karası olan “Askıda Vekil” süreçlerini hatırlamalarıdır. Şüphesiz ki büyük Türk milleti; değerlerine kimin sahip çıktığını, kimlerin kuru gündemler peşinde koşup kimlerin ise Türk milletinin refahı için çabaladığını, kimlerin kimin ipiyle kuyuya indiğini kimlerin kime hizmet ettiğini ayırt edebilecek ferasete sahiptir. Lakin bilinmesi gerekir ki; Milliyetçi Hareket Partisi ve Muhterem Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Türk milletinin bugününü koruyan ve geçmişin tecrübe membaından beslenerek geleceğini kuran bir anlayışın yolbaşçısıdır.

“İTİBARSIZ ŞAHSİYETLERİN DAYANAKTAN YOKSUN…”

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin; Türk milletini farklı kılan bir gelenek olan “askıda ekmek” projesi yüce gönüllü milletimiz tarafından takdir toplamış ve itibarsız şahsiyetlerin dayanaktan yoksun “eleştiri” okları kırılıp atılmıştır. Geleneklerinden kopmuş, kültürel genetiği bozulmuş bir millet hülyasına kapılan yobazların ve yolsuzların kaybedeceği muhakkaktır. Kazanan her zaman olduğu gibi Türk milleti olacak, Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Dileğim; birliğimizin baki olması, medeniyeti insanlığı karanlık bir dehlize sürüklemek zanneden beşeriyet fukaralarına karşı dirliğimizin sarsılmamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu “askıda ekmek” uygulamasına katılmaya davet ediyor, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.