Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Tunç Soyer tarafından işe alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Orçun Masatçı ve bir belediye çalışanının daha aralarında olduğu 48 kişi MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK/YPG terör örgütlerine üye oldukları gerekçesiyle göz altına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait şirketlere KHK ile ihraç edilen isimleri yüksek maaşlarla istihdam eden, terör örgütlerinin propagandasını yapan isimleri Belediyeye dolduran Tunç Soyer İzmir'in yüz karasıdır.

Hakkında şiirler yazılan, şairlere ilham kaynağı olan güzelliklere ev sahipliği yapan güzel İzmir'imize hizmet yerine terör örgütlerine göz kırpan, terör örgütü üyelerine kucak açan Tunç Soyer İzmirlinin sabrını zorlamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kaynaklarıyla yaptığı reklam çalışmaları da, yüzüne taktığı "insani" maske de Tunç Soyer'in gerçek yüzünü gizlemeye yetmemektedir. Maske düşmüş, kel görünmüş, mızrak çuvalı delmiştir!