Konuşmasında; "aziz milletimizin sahip olduğu dayanışma ruhu acılarımızı hafifletmiş, büyük devletimizin sahip olduğu cömertlik vatandaşımızın sırtındaki yükü azaltmıştır." ifadelerine yer veren Osmanağaoğlu "Sayın Bakanım; sizlerin nezdinde Bakanlığımıza, depremin hemen ardından İzmirli vatandaşlarımıza hızla elini uzattığı için teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Konuşmasının devamında  "Bakanlığınıza bağlı ekiplerin 7/24 çalışma performansıyla vatandaşlarımızın hem acil ihtiyaçlarını karşılaması hem de psikososyal destek hizmeti sağlanması çok büyük faydalar sağlamıştır.  Bu manada 7.161 kişiye destek sağlanması ve deprem bölgesine 2 mobil sosyal hizmet merkezinin sevk edilmesi de oldukça önemlidir. İzmir'imizde Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti alan vatandaşlarımızın ödemelerinin öne çekilmesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından toplam 10 Milyon TL nakdi yardımın İzmir ilimize gönderilmesi yerinde olmuştur." İfadelerine yer veren Osmanağaoğlu "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 452 personelini ve 38 aracını ivedilikle bölgeye göndermesi de çalışmalara katkı sunmuştur. " dedi.

Konuşmasında istihdamı arttıracak projelere ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen MHP'li Tamer Osmanağaoğlu emeklilik işlemlerinin uzamasından dolayı bazı vatandaşların bir takım problemler yaşadığını da gündeme getirdi.