MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "MHP bugüne kadar Türk ve Türklükle ilgili her türlü oyunu bozmuştur. Allah'ın izniyle 16 Nisan tarihinde de bir başkasını bozacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Karakaya, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen MHP Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yönelik bilgilendirmede bulundu.

Yapılan kongrelerde seçilen yönetimlerin, önümüzdeki dönemde yapılacak olan ilk seçimde etkin rol oynayacağını belirten Karakaya, "Allah inşallah değişikliği nasip edecek. Bu değişiklik olduğunda, MHP'nin hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekilliği seçimlerinde önü açılacak ve MHP'yi dikkate almadan hiç kimse ne bir cumhurbaşkanlığı rüyası görebilecek ne de TBMM'de etkin olma rüyası görebilecek." diye konuştu.

Karakaya, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını ve farklı algılar oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Dolayısıyla MHP'lilerin mesele memleket meselesi olunca hiçbir oyuna, hiçbir algı yönetimine kapılmaması lazım. MHP'liler bir adım atarken ondan sonraki adımını da düşünmek zorundadır. Bize bizden gibi görünerek, bizi yanlış yollara sevk etmeye çalışanların nasıl tehlikeli oyunlar oynadığını gördük." ifadesini kullandı.

MHP'nin, Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi hareket olduğunu vurgulayan Karakaya, "MHP'nin misyonu budur. MHP, bugüne kadar Türk ve Türklükle ilgili her türlü oyunu bozmuştur. Allah'ın izniyle 16 Nisan tarihinde de bir başkasını bozacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Karakaya, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu da eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan bir kalkıştır. Bu Türkiye'de yürütülen, PKKbaşta olmak üzere FETÖ terör örgütleriyle yapılan mücadeleye karşı yapılandır. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün çözüm süreci yürütülürken iktidarın, hükümetin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir destekçisi olduğu söylenirken neden Avrupa, Amerikaalkışlıyordu? Bugün ne oldu da Türkiye'de demokrasi ve insan hakları konusunda sorunlar olduğunu söylemeye başladılar? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröre yardım ve yataklık eden onca belediye başkanı içeri alınmış, halkın seçtiği insanlar içeri alınıyormuş, halkın seçtiği milletvekilleri içeri konuluyormuş. Bunları belediye başkanı ve milletvekili olarak görüyorlar."

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Karakaya, "Şu anda yapılacak olan anayasa değişikliği, durup dururken keyfi olarak yapılan bir değişiklik değildir. 2007 yılında bozulan sistemin düzeltilmesidir. Müsebbibi de CHP'dir. Ben CHP'nin neden bu kadar agresif olduğunu anlıyorum. Şu anda eski MHP'lilere toplantıyı CHP'liler yaptırıyor. Bana CHP il başkanlıklarından mesaj geldi. Gelen mesaj MHP'den ayrılanları illerde yapılan toplantılara davet ediyorlar. Onun için olduğumuz yere de durduğumuz yere de dikkat edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mevlüt Karakaya, MHP'nin hiçbir yere sapmadığını ve değişmediğini kaydederek, anayasa değişikliğinin hiçbir partiyle alakasının bulunmadığını, aksine ülkenin bekasıyla ilgili olduğunu söyledi.