MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili, Mustafa Kalaycı. konuşmasında şunları kaydetti:

"ABD'nin her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararını reddediyoruz"

ABD'nin Türkiye'ye karşı tek taraflı yaptırımlar içeren, her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararını kınıyor ve reddediyoruz. Türk milleti, haklarında keyfî karar alınan Savunma Sanayii Başkanımız ve diğer bürokratlarımızın yanındadır. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır ve öyle de kalacaktır. Türkiye, millî güvenliğini ve millî bekasını müdafaa etmek için gerekli tedbirleri almaya ve savunma sanayisinde destan yazmaya devam edecektir.
Yatırım amaçlı gelen sermayenin kimin olduğuna, ülkesine bakmayız. Bizim için önemli olan Türkiye'nin millî menfaatleridir.

Son yıllarda, ülkemizde iş ortamının iyileştirilmesi konusunda reform niteliğinde çeşitli düzenlemeler hayata geçirilmiş ve bu alanda ilerleme kaydedilmiştir. Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı Raporu'nda, Türkiye genel sıralamada 190 ülke arasında 2017 yılında 58'inci, 2018 yılında 43'üncüyken 2019 yılında 33'üncü sıraya kadar yükselmiştir.

Türkiye'nin yatırım alanında cazibe merkezi hâline getirilmesi için başlatılan yatırım seferberliğini destekliyoruz. Hukuk normlarında, vergilemede ve bürokratik işlemlerde yatırım için her bakımdan öngörülebilir, istikrarlı ve güvenilir bir ortam oluşturulmalı, daha fazla uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilebilmesi için etkin bir tanıtım yapılmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak yatırım amaçlı gelen sermayenin kimin olduğuna, ülkesine bakmayız. Bizim için önemli olan Türkiye'nin millî menfaatleridir. Bizim için asıl olan, yerli ya da yabancı sermayeyle yapılan yatırımların teknolojik getirisi, katma değeri, üretim ve istihdama katkısı, özellikle de üretilen ürünlerin yerli ve millî olmasıdır.

"İHA'lar, SİHA'lar, zırhlı araçlar ve silahlar milletimizin göğsünü kabartmaktadır"

Ülkemizde, yerli ve millî üretim konusunda, yerli ve yabancı sermayeyle gerçekleştirilen birçok uygulama söz konusudur. Bunlardan, başta savunma sanayisinde gerçekleştirilen ürünler dünya çapında örnek gösterilmekte, gıpta edilmektedir.

Türk savunma sanayisi, Türkiye'nin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa edilmektedir. Türkiye'nin, savunma sanayisi alanında, şampiyonlar liginde yer almasından milletimiz gurur duymaktadır. Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen millî helikopter motoru, İHA'lar, SİHA'lar, gemiler, zırhlı araçlar ve silahlar milletimizin göğsünü kabartmaktadır.

"Türkiye kara propaganda faaliyetlerine sıklıkla maruz kalıyor"

Türkiye hakkında dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine sıklıkla maruz kalıyoruz.

Türkiye'nin bölgesel ve küresel düzeyde artan etkinliği, tehdit, baskı ve dayatmalara karşı dik duruşu ve millî menfaatlerimizi koruma kararlılığı Türkiye'ye yönelik hasmane kampanyaların bizzat devletler eliyle yürütüldüğü bir süreçle karşılaşmamıza yol açmıştır.

İletişim Başkanlığı, Türkiye'ye yönelik dezenformasyon ve kara propagandayla mücadele etmek, devlet ve vatandaş ilişkisini daha da güçlendirmek gibi görevleriyle üstlendiği sorumluluğu kendi alanında başarıyla yerine getirmekte, ulusal ve uluslararası toplumla doğru bilgileri belgeleriyle birlikte paylaşmaktadır. Türkiye'nin yükselişi, barış ve çözüm odaklı politikaları, insani değerleri ve evrensel adaleti merkezine alan haklı yaklaşımı, insanlığı tehdit eden birçok terör örgütüyle mücadelesi tüm dünyaya anlatılmaktadır.

"Basın mesleğinde çalışanların tamamı yıpranma payı hakkından yararlanmalı"

Basın ve yayın kuruluşlarımız ile basın çalışanlarının bazı sorunları bulunmaktadır. Basın çalışanları kendilerine özgü bir meslek yasasına sahip değillerdir. İnternet haberciliği de göz önüne alınarak gerekli düzenleme yapılmalıdır. Basın ve gazetecilik mesleğinde çalışanların tanımı yapılmalı ve tamamı yıpranma payı hakkından yararlanmalıdır.

"Yerel medyaya uygun koşullarda kredi desteği sağlanmalı"

Covid-19 salgını medya sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Sektöre ve özellikle, zor durumda olan yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınması gerekmektedir. Yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmeli, uygun koşullarda kredi desteği sağlanmalı; bu destek, teknolojik gelişim ve yatırım ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadeli olmalı ve sektörde istihdamı desteklemelidir. Basın sektöründe reklamlar ile resmî ilanlara uygulanan katma değer vergisinde indirime gidilmeli, gümrük vergilerinde gazetelere kolaylıklar getirilmelidir.

"Türk tarihiyle ilgili filmlerin televizyon kanallarında yer alması memnuniyet vericidir"

Türk tarihiyle ilgili yerli ve millî içerikli filmlerin televizyon kanallarında yer alması memnuniyet vericidir. Bu konuda başta TRT Genel Müdürümüz ile çalışma ekibine ve diğer televizyon kanallarımızın yöneticilerine hassaten teşekkür ediyoruz.

Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez. Geçmişi kucaklamadan geleceğin köprülerini kuramayız. Tarih şuuruna sahip toplumların, geleceği kavrama iradesini haiz milletlerin çağın gerisine düşmeleri, olayları geriden takip etmeleri aklın doğasına aykırıdır.

Aleme nizam veren, Allah'ın adını ve adaletini dünyaya yayan Türk devletlerini, ceddimizi, devlet büyüklerimizi, manevi önderlerimizi ve kahramanlarımızı konu alan filmlerin yapımı ve televizyonlarda gösterimi artırılmalı ve bu çalışmalar özel olarak desteklenmelidir.

"Şeb-i Arus'un hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum"

Konya'da gerçekleştirilen Hazreti Mevlâna'nın 747'nci Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında Perşembe akşamı Şeb-i Arus merasimi icra edilecektir. Hazreti Mevlâna'yı rahmetle, minnetle, şükranla anıyor; Şeb-i Arus'un hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.