MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı açıklamasında: "Zihnî altyapısına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katil olarak kodlamış bulunanların eylemlerinde ve öne sürdükleri fikirlerde kendileri adına bir tutarlılık söz konusu olsa da bu tutarlılık sakat bir psikolojinin tezahürü olduğu için gerçeklerden uzaktır." dedi.

İsmet Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde:

Zihnî altyapısına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katil olarak kodlamış bulunanların eylemlerinde ve öne sürdükleri fikirlerde kendileri adına bir tutarlılık söz konusu olsa da bu tutarlılık sakat bir psikolojinin tezahürü olduğu için gerçeklerden uzaktır.

Psikoloji ilmi; bu sakat ruh hâlinin, müflis beyinleri doğru düşünebilme becerisinden mahrum bıraktığını ortaya koymaktadır. Yine psikoloji ilmi, bu durumdan kurtulmanın tek yolunun sorunun kaynağına inip beyni sakatlayan sebeple mücadele etmeyi gerekli görmektedir. Bugün sözde gazete ve sözde İnternet haber sitelerinde yuvalanan, gazeteci kılığına bürünmüş bazı devlet düşmanları bu bozuk psikolojiye sahip oldukları hâlde tedaviye yanaşmamakta; kendilerini sağlıklı, diğerlerini hastalıklı görmektedir.

Bu müflis beyinlerin devlet düşmanlığı, Türkiye Cumhuriyeti ile sınırlıdır. Kuş tüyü yataklara uzanıp üzerine kaz tüyü yorgan çeken bu tipler; sosyalizmin yılmaz savunucusu olarak Türk devletini, vatandaşını fakir bırakmakla suçlayıp ipek kılıflı yastıklarına başlarını koyar ve gönül rahatlığı ile uyurlar. Sosyalizmin yılmaz savunucusu olan aynı tipler bir bakarsınız Türkiye düşmanlığı için kapitalizmin sözcüsü olmakta bir beis görmezler, Türk Milliyetçilerinin ise “aşırı dozda anti-emperyalizm” ile hayata yoğun bakım servisinden baktığını iddia ederler. Türk Milliyetçiliği fikriyatını yoğun bakımda zanneden sakat zihniyetin beyin ölümü çoktan gerçekleştiği hâlde bunu görmekten uzaktırlar.

Devlet ve Devlet Bahçeli düşmanlığında sınır tanımayan Oya Ablasının bir tanesi Ümit Kıvanç’ın karın ağrısının sebebini anlamak için, Kıvanç’ınki kadar bir IQ’ya sahip olmak bile yeterlidir. Sayın Genel Başkanımızın “Geçmişleri geleceklerine kefil olamayan siyasi garabetlerin Türkiye’nin geleceği için söz söylemeye ne hakları vardır ne de hadleri olacaktır.” sözleri üzerinden partimize saldırmaya yeltenenlerin de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in de geçmişi ortadadır.

On binlerce Türk Milliyetçisi gencin; bedenini ve zihnini siper ederek komünizm mikrobunun Türkiye’ye bulaşmasını engellemesi, yabancı “mayrak”ların sevdalılarının hayallerini suya düşürmüştür. Şerefli Türk bayrağından “bayrak mayrak” diye bahsedenlerin; heveslerini kursaklarında bırakan Milliyetçi Hareket’in geçmişine dil uzatması Milliyetçi-Ülkücü Hareket adına bir şereftir.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye bir ve tek yürek olan Türk insanının PKK’lı teröristler tarafından şehit edildiği yılları, “90'lardaki muazzam zulüm yılları” sözleriyle betimleyip Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katil olarak gösterme cüretinde bulunan Kıvanç, Milliyetçi Hareket Partisini zihninde bambaşka bir yere oturtmuş gözükmektedir. Oya Ablasının “Devlet Bahçeli gücünü nereden alıyor?” sorusuna verdiğimiz cevap ortada iken devlet düşmanlığı psikolojisinin tezahürü olan arazlarına cevap verme lüzumu görmemekte; sadece yüce Allah’tan devlet düşmanları için ne diliyorsak kendisi için de bunu dilemekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalması, gücünü aldığı büyük Türk milletinin hür ve müreffeh olması için mücadele etmektedir. Bu uğurda şerefli geçmişi geleceğine kefil; Türk ve Türklük düşmanlarına korku salacak kadar da övünçle doludur.