TBMM Genel Kurulundaki sosyal medya kanun görüşmeleri sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz yurtiçinde ve yurtdışında pkk terör örgütüne yönelik operasyonları eleştirdi. Terörle mücadeleyi kan dökmek olarak nitelendiren Kaçmaz, operasyonlarda ölen pkk’lı teröristleri sivil vatandaşlar şeklinde nitelendirerek Türk Silahlı Kuvvetlerini suçlayıcı ifadelerde bulundu.

Şehit annesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat HDP’li Hüseyin Kaçmaz’ın bu ifadelerine “8 bin sivili şehit ettiniz. Otur yerine sahtekar! Utanmaz! İnsan utanır biraz be! Ahlaksız! Şerefsiz!” şeklinde tepki gösterdi.

HDP, İP ve CHP Grupları,  AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a TBMM İçtüzüğünün 160’ıncı maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan kaba ve yaralayıcı sözler sarf etmek ve hareket etmekten kınama cezası verilmesini istedi.

Yapılan oylamada HDP, İP ve CHP şehit annesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a kınama cezası verilmesi yönünde oy kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin oylarıyla HDP, İP ve CHP’nin Oya Eronat’a kınama cezası verilmesine yönelik teklifi reddedildi.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MHP Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “HDP milletvekili açık bir şekilde pkk’yı savunmuş, ölen teröristleri sivil vatandaşlar olarak değerlendirerek Türk Silahlı Kuvvetlerimize iftira atmaya çalışmıştır. Bir şehit annesi olan ve içi yanan Sayın Oya Eronat’ın bu tepkiyi göstermesi kaçınılmazdı. Yapılan oylamada İP şehit annesi Oya Eronat’a sahip çıkmamıştır. Aksine terör örgütünün propagandasını yapan, pkk’ya karşı yapılan operasyonları eleştiren, ölen teröristleri sivil vatandaşlar şeklinde nitelendirerek Türk Silahlı Kuvvetlerini suçlayan HDP’ye sahip çıkmıştır” dedi.

MHP’li Akçay sözlerine şöyle devam etti: “Delinse yer, çökse gök yansa kül olsa dört yan, şehit anasına ceza verilemez hiçbir zaman.”