MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Milli şuurun ve Manevi değerlerin çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması için Milli Eğitim müfredatına eklenmesi gereken derslerin araştırılması ve kalıcı bir Eğitim sistemine geçilmesi adına meclise araştırma önergesi verdi.

Eğitimci olan Arzu Erdem konuşmasında, son 15 yılda 7 Bakan değiştiğini ve bu süre zarfında 22 adet köklü değişikliğin yapıldığını vurgulamıştır. Bu değişimlerin çocuklarda çok büyük travmalara sebep oluğunun altını çizmiştir.

Eğitim sisteminde kalıcı bir reform yapalım çağrısında bulunan Erdem, Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamesinde de bu konunun yer aldığını, yönlendirmeli eğitim modeliyle birlikte sınavsız eğitim sisteminin Türk toplumu için faydalı olacağını dile getirdi.

Erdem önrgesinde şu sözlere yer verdi:

“Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkmalı, onları yaşatmak için çalışmalıyız. Bunun için de bizi birbirimize bağlayan kendimize özgü özelliklerimizi ve bize ait değerlerimizin müfredat dersi olarak eğitim müfredatına dahil edilmesi gerekmektedir. Bu hususta Adab-ı muaşeret (görgü kuralları) dersi, hitabet dersi, iletişim becerileri dersi, vatandaşlık dersi başta olmak üzere milli ve manevi değerlerimizin öğretilmesinde faydalı olacak diğer derslerin Milli Eğitim müfredatına alınması gerekmektedir.” diyerek, eğitimde kalıcı düzenlemelere gidilmesinin önemli olduğunu belirtmiştir.