MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, kanun teklifiyle çevre kirliliğini önlemek, yeşil alanların korunup iyileştirilmesine ve geliştirilmesine katkı sağlamak, ulusal ölçekte Depozito Yönetim Sistemi kurularak işletilmesine, izlenmesine ve denetimine yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla bir çevre ajansı kurulacağını belirtti.       

Hava, su gibi doğal kaynakların ürkütücü boyutta kirlendiğine, yaşamı tehdit eden gaz ve atıkların dünyada sürekli arttığına işaret eden Durmaz, tüketimin pervasızca yapıldığı dünyada geri dönüşüm projelerini hızla hayata geçirmenin artık bir zorunluluk olduğunu vurguladı.       

         Sıfır Atık projelerinin iyi niyetle ilerlediğini ancak atıkların toplanması, ayrıştırılması ve vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi için biraz daha çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyen Durmaz, "Özellikle pandemi döneminde artan tek kullanımlık plastikler, kullanılmış maskeler, dezenfektan kutuları çevre kirliliği açısından büyük riskler oluşturmaktadır. Virüsten kaçalım derken başka virüslere davetiye çıkarmamamız gereği aşikar olup bu konuda farkındalık çalışmalarına hız vermeliyiz." diye konuştu.