MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu'nda, "Bu Ülke İçin Yeminimiz Var, Vazgeçilmez" sloganıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, milletin iradesine sunulan anayasa değişikliğinde, Türkiye'nin bölünmez bir bütün olan üniter yapısına, Türk milletinin birlik ve beraberliğine, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerine, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve düşüncelerine aykırı olan girişimlerin hiçbirinin olmadığını söyledi.

Cumhuriyetin, demokrasinin, hakkın, hukukun ve adaletin yılmaz savunucusu olan MHP'nin imzasını taşıyan anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışma olmadığını ifade eden Durmaz, "Şimdi içerisinde bulunduğumuz süreç, 16 Nisan'da Türk milletinin, 'Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi' ile ilgili olarak hazırlanan anayasa değişiklik teklifi konusunda iradesinin tecelli edeceği referandum, halk oylaması sürecidir." şeklinde konuştu.

"Yapılmakta olan anayasa değişikliğinin hiçbir maddesinde ve yerinde rejim değişikliği yoktur." diyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilakis, anayasa değişikliği hazırlıkları Milliyetçi Hareket Partisi'nin hassasiyetleri gözetilerek yapılmıştır. Yapılmakta olan değişiklik hükümet etme sistemi ile ilgilidir. İlla bir değişiklikten bahsedeceksek, bu Meclis Hükümet Sisteminden, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiştir. Bunu bir rejim değişikliği yapılıyor şeklinde sumak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır."