Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalarının ardından işçi kıyımına devam edilmesini sert bir dille eleştirdi. Durmaz, HDPKK militanlarına verilen iş sözlerini yerine getirmek için alın teriyle ekmeğinin peşinde, çoluk çocuğunun geçimini temin etmek için çalışan insanları işten çıkarmak ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, teröre destek vermektir.

MHP'li Durmaz,"31 Mart sonrası göreve gelen birçok Cumhuriyet Halk Partili belediyede haksız ve hukuksuz işten çıkarmalar söz konusudur!

Örneğin; Adana Büyükşehir Belediyesinde 400’ün üzerinde, Bolu Belediyesinde 100’e yakın (97),Çanakkale Bayramiç ve İzmir Kemalpaşa Belediyelerinde onlarca kişi ekmeğinden olmuş, işi elinden alınmıştır.

HDPKK militanlarına verilen iş sözlerini yerine getirmek için alın teriyle ekmeğinin peşinde, çoluk çocuğunun geçimini temin etmek için çalışan insanları işten çıkarmak ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, teröre destek vermektir.

Haksız bir şekilde ekmekleri ellerinden alınan, işten çıkarılan tüm belediye çalışanlarının, hukuk mücadelelerine destek vereceğimizi, yanlarında olduğumuzu kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız."

MHP'li Durmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

31 Mart mahalli İdareler Seçimleri, yapılan itirazlar, YSK kararları ve yenilenen seçim bölgelerinde sonuçların açıklanması ile son bulmuş milletimiz yerelde kararını vermiştir.

Artık herkesin seçim sonuçlarına ve millet iradesine saygı göstermesi ve seçim öncesi millete verilen sözlerin tutulması zamanıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, siyaseti insanımıza hizmet etmenin bir aracı olarak görmekteyiz.

Bu anlamda yerel yönetimler insanımız ile doğrudan temasın ilk adresi, vatandaşımıza ulaşmanın ilk basamağıdır.

Sayın Genel Başkanımızın ifadesi ile biz belediyelerimizi “Hakka hürmet, halka hizmet, hakikate riayet” etmenin en önemli mekanı olarak görürüz.

“Şehrin emini” olarak seçilen belediye başkanlarından bu sıfata yakışan davranış ve çalışmalar bekleriz.      

Kendisine emanet edilen şehre ve belediyeye siyasi gözlüğü ile değil gönül gözü ile bakmalı, vatandaşlarla ve çalışanları ile siyasi diliyle değil hak diliyle konuşmalıdır. Altına imza attığı kararları adalet ve vicdan terazisinden geçirmeli, seçim öncesi insanlarımızın gözünün içine bakarak verdiği sözleri unutmamalıdır!

Bu kapsamda seçim öncesi hasseten işçi çıkarmama konusunda milletimize en çok söz veren siyasetçi de CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu olmuştur.

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, sadece 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik propagandalarında değil, geçmişten bugüne milletimizin karşısına her çıktığında “kimsenin ekmeği ile oynamayacağız” sözünü sık sık tekrarlamıştır.

Sn. Kılıçdaroğlu;

10 Mayıs 2016 tarihli grup toplantısında; ”birisinin ekmeğiyle oynamak dünyanın en ahlaksız işidir”

12 Şubat 2019 grup toplantısında ;”bizde palavra yok, biz insanların işi, aşı, ekmeğiyle oynamayız”

·1 Mart 2019 Uşak mitinginde ; “Hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla oynamayız, garantisi benim” demiştir.

Verilen tüm bu sözlere beyanatlara rağmen CHP’li pek çok belediyede işçi çıkarmalar adeta işçi kıyımına dönüşmüş durumdadır.

Algı operasyonlarıyla Bankamatik memurlarını ve işe gelmeyenleri işten atıyoruz diyerek kamuoyu yanıltılmaktadır.

Pek çok Chp’li belediyede insaf ve vicdan ölçüleriyle bağdaşmayan işçi çıkarmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

Milletimizin karşısına her çıktıklarında haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlerin gerçek yüzleri ortaya çıkmış, verilen ‘namus’ sözleri ortalığa saçılmıştır.

Yalancılığı mahkeme kararlarıyla tescilli olan Sn. Kılıçdaroğlu bir kez daha suçüstü olmuş, yalanın dibini boylamıştır.

Milletin gözünün içine baka baka defalarca ,işçi çıkarmak dünyanın en ahlaksız işidir demiş olmasına rağmen Chp’li belediyelerin kıyıma devam etmesi; ahlaksızlığın politika olarak benimsendiğini mi ;yoksa Belediye Başkanlarının Sn. Kılıçdaroğlu’nu dikkate almadıklarını mı göstermektedir ? takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Üstelik bir de garantisi benim diyor Sn.Kılıçdaroğlu; sözüne itibar edilmeyen, kendi belediyelerine gücü yetmeyen bir Genel başkan konumuna düşmüş olması, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin diyeceğimiz bir haldir.

31 Mart sonrası göreve gelen birçok Cumhuriyet Halk Partili belediyede haksız ve hukuksuz işten çıkarmalar söz konusudur!

Örneğin; Adana Büyükşehir Belediyesinde 400’ün üzerinde, Bolu Belediyesinde 100’e yakın (97),Çanakkale Bayramiç ve İzmir Kemalpaşa Belediyelerinde onlarca kişi ekmeğinden olmuş, işi elinden alınmıştır.

HDPKK militanlarına verilen iş sözlerini yerine getirmek için alın teriyle ekmeğinin peşinde, çoluk çocuğunun geçimini temin etmek için çalışan insanları işten çıkarmak ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, teröre destek vermektir.

Haksız bir şekilde ekmekleri ellerinden alınan, işten çıkarılan tüm belediye çalışanlarının, hukuk mücadelelerine destek vereceğimizi, yanlarında olduğumuzu kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.