''MHP tarihi misyonunu bir kere daha yerine getirmiş ve önü kesilmek istenen milletimizin yolunu aydınlatmıştır. Mevcut sistemin tıkanan damarları MHP'nin girişimiyle açılmış, milli iradenin çok daha geniş zeminlerde temsil edileceği bir yönetim sistemi hayata geçirilmiştir'' diyen Çetin, ''Türkiye'yi yönetebilmek için milletimizin yüzde ellisinden bir fazlasının oyunu alma şartı, bundan sonra Türkiye'yi milli iktidarların yöneteceği anlamına gelmektedir. Milli birlik ve beraberlikleri teşvik eden yeni hükümet sistemi, ülkemiz üzerine yapılan hesapları bozmak için en büyük silahımız olacaktır'' açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ''Türkiye 16 Nisan referandumunu büyük bir olgunlukla tamamlamıştır. Uzun yıllardır yaşanan yönetim krizlerine son vermek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncülüğünde başlatılan referandum süreci, anayasa değişikliğinin Meclis'ten sonra milletimizin onayına sunulmasıyla nihayete ermiştir.

Türkiye'nin hükümet etme sistemini düzenleyenhalkoylamasınamilletimizin gösterdiği büyük ilgi, demokratik gelişmişliğin göstergesidir. Sonuçların birbirine yakın ve dengeli dağılımı, milletimizin bilincine ve ferasetine bir işarettir. Bugün sandıktan çıkan yüzde 51.4'ün kıymeti, 12 Eylül anayasasına1982'de verilen yüzde 92'den daha büyüktür. Gerçek demokrasiler, gücünü milletten alan yönetim sistemlerinde söz konusudur.16 Nisan referandumu, milletin ülke yönetimindeki söz hakkını tescillemesi açısından tarihi bir öneme sahiptir'' açıklaması yaptı.

Çetin, ''Anayasa değişikliği millet tarafındanonaylandıktan sonra,milli iradeye saygı göstermek herkesin vazifesidir. Yüzde elli artı bir oyla hayır çıktığında zafer ilan etmeye hazır olanların, milletin evet kararını tartışmaya açmaları en büyük saygısızlıktır. Milletintercihini tartışmaya açmak, süreçte yaşananlar üzerinden siyaset üretmek geçmişte kimseye bir şey kazandırmadığı gibi, bundan sonra da kazandırmayacaktır. Bundan sonra kurum vekuruluşların kısır çekişmelerle enerjilerini boşa harcamak yerine, milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlayarak ülkemizin çocuklarının geleceği ile ilgili hizmetlere odaklanma vaktidir'' dedi.

''MHP SİSTEMİN TIKANAN DAMARLARINI AÇMIŞTIR''

Çetin, şunları söyledi: ''Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin 11 Ekim 2016'da Meclis grup toplantısında yaptığı tarihi konuşmasında Türkiye'nin yaşadığı sorunlara işaret ederek getirdiği çözüm önerileri, Yüce Meclis'in ardından büyük Türk milletinin desteğiyle bugün hayat bulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi tarihi misyonunu bir kere daha yerine getirmiş ve önü kesilmek istenen milletimizin yolunu aydınlatmıştır.

Mevcut sistemin tıkanan damarları MHP'nin girişimiyle açılmış, milli iradenin çok daha geniş zeminlerde temsil edileceği bir yönetim sistemi hayata geçirilmiştir. Türkiye'yi yönetebilmek için milletimizin yüzde ellisinden bir fazlasının oyunu alma şartı, bundan sonra Türkiye'yi milli iktidarların yöneteceği anlamına gelmektedir. Milli birlik ve beraberlikleri teşvik eden yeni hükümet sistemi, ülkemiz üzerine yapılan hesapları bozmak için en büyük silahımız olacaktır.

16 Nisan'ın kazananı, hangi tercihte bulunmuş olurlarsa olsunlar demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızın bilinçli tercihleri Türkiye'deki kamuoyunun gücünü göstermektedir. Yönetme yetkisini her kim alırsa alsın, güçlü bir kamuoyu denetimi altında görev yapılacağı gerçeği ülkemiz adına memnuniyet vericidir.

Ayrıca hayır kampanyasının en hızlı taraftarlarının daha şimdiden cumhurbaşkanlığı yarışı için hesap yapmaya başlamaları, Milliyetçi Hareket Partisi'nin önayak olduğu değişimin ne kadar isabetli olduğunun tescilidir.Zaten referandumun en önemli sonucu, hiçbir parti ya da şahıs için cumhurbaşkanlığı seçimin çantada keklik olmadığını göstermesidir.

 ''MHP TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNE YERLEŞMİŞTİR''

Türkiye referandum sürecinden henüz çıkmış olmasına rağmen, şimdiden yapılacak cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimi için çalışmalar başlamıştır. Bilhassa Milliyetçi Hareket Partisi üzerine uzun süredir yaptıkları bütün hesapları bozulanlar, içerisine düştükleri çaresizliği gizlemek için anlamsız saldırılarını devam ettirmektedir. Referandumun kaybedeni olarak ilan ettikleri Milliyetçi Hareket Partisi hâlbukibu sürecin mimarı ve en büyük galibidir. Devleti millet ile buluşturan Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Siyaset bezirgânlarının bütün tezviratlarına rağmen, MHP Türk milletinin gönlüne yerleşmiştir.

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü prensibine inanan ve vazgeçilmezi olduğunu bilen Milliyetçi Ülkücü Hareketin mensupları millet için, vatan için ve devlet için bu süreçte üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmıştır.

Camiamız devleti teslim almak isteyen vesayet odaklarına ve ihanet şebekelerine karşı yetkiyi doğrudan büyük Türk milletine veren yönetim sistemi değişikliğinde özverili çalışmalarıylaen büyük payasahiptir.Her türlü olumsuz şartlara ve karşı propagandalara rağmen Ülkücü camianınbu fedakârca mücadelesinin tek amacıülkemizi ve milletimizidaha iyi yarınlara taşıyabilmek içindir.Ülkemizin yeniden hendek siyasetine mahkûm edilmemesi vedevletimizin yerli ve milli politikalarlayönetilmesi için Milliyetçi Ülkücü Hareket'e gönül vermiş dava arkadaşlarımız yeminlerinin gereğini yerine getirmenin huzurunu yaşamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi geçmişte ve bugün anayasa değişikliğinde olduğu gibi, yarınlarda da güçlü devlet ve mutlu millet prensibine uygun olarak ülkemizin geleceğine ilişkin sorunları aşma noktasında her zaman önce ülkem ve milletim demeyeve inisiyatif almaya devam edecektir.''