MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: 'Milliyetçi Hareket Partisi olarak; 12 Ağustos 2013 tarihinde bir öneri getirmiş ve şehit Bingöl Belediye Başkanımız Hikmet Tekin’in adının Bingöl Üniversitesine verilmesini talep etmiştik. Ancak geçen 4 yıla rağmen bu konuda hiçbir gelişme yaşanmamıştır.'dedi.

Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde:

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; 12 Ağustos 2013 tarihinde bir öneri getirmiş ve şehit Bingöl Belediye Başkanımız Hikmet Tekin’in adının Bingöl Üniversitesine verilmesini talep etmiştik. Bu talebimizi müteaddit defa tekrarladık. Ancak geçen 4 yıla rağmen bu konuda hiçbir gelişme yaşanmamıştır.

Son günlerde ülkemizde yaşanan gelişmeler bu önerimizi şimdi daha da anlamlı kılmıştır.

Merhum Hikmet Tekin 1970’li yılların ülkücü gençlik liderlerinden birisidir. Ülkemizin bir var oluş yok oluş mücadelesi içinde olduğu zor yıllarda milli olan tarafta, ülkücü hareketin içinde yer almış, mücadelede hep ön safta rol üstlenmiş, önemli sorumluluklar almış değerli bir şahsiyettir.

Üniversitelerin sürekli işgal ve boykotlarla aşırı sol örgütlerin kontrolüne girdiği dönemde her şeyi göze alarak dik durabilmenin yürek istediği dönemde yüreğini ortaya koymuş bir serdengeçtidir. Kim var dendiğinde ben varım diyebilen kararlılıkta ve inançta bir idealist insandır.

Ankara’da, üniversite yıllarında ülkücülerin barındığı “Site Öğrenci Yurdu”nun başkanlığını yapmıştır. 1977 seçimlerinde 27 yaşında memleketi Bingöl’den MHP’nin Belediye Başkan adayı olmuş ve Bingöllü hemşerilerinin büyük teveccühüne muhatap olarak seçimleri kazanmıştır. Genç yaşına rağmen imkânsız gibi görünenlerin üstesinden gelmiş ve inanç ve idealizmiyle Bingöl halkının teveccühünü kazanmıştır. Bingöl’ün MHP’li Belediye Başkanı Hikmet Tekin, edebiyle, dürüstlüğüyle, yürekliliğiyle de gönülleri fethetmişti.

12.08.1979 tarihinde Ramazan ayında Bingöl’ün İlçesi olan Genç İlçesinden Bingöl’e dönüşte bölücü Komünist vatan hainleri tarafından arkadan ve önden iki araçla çapraz ateşe alınmış ve kahpece şehit edilmiştir. Hikmet Tekin’le birlikte annesi ve yine Ülkücü davaya hayatını adamış kardeşi de şehit düşmüştür. İnandığı gibi yaşamış ve yaşadığı gibi şehit olmuştur. Şehadetinin yıl dönümünde Bingöl'ün yiğit başkanı Hikmet Tekin'i fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.

Atsız’ın dediği gibi “Milliyetçilik Bolivya dağlarında öldürülen Arjantinli maceracı serseri Che Guevara için zırlayıp da, sıra Kazak kahramanı Osman Batur‘a gelince susmak hiç değildir!”

Ülke ve ülkü yolunda serdengeçen yiğitler şairin dediği gibi;

“Ne dünyalık istediler, ne aferin umdular,

Ne kavgadan vazgeçtiler, ne gücenip küstüler.

Vatan,millet,din ve devlet, alsancaklar hakkına

Dar günlerin erkek aslan sesiydiler... sustular!”

Hikmet Tekin gibi ömrünü vatanına ve milletine adamış dar günlerin aslan sesi, bir yiğidin adı “Bingöl Üniversitesi”ne mutlaka verilmeli ve yaşatılmalıdır. Bingöl’e birçok katkı sağlayan ve hayatını Bingöl uğruna genç yaşında feda eden bu aziz dava arkadaşımıza Bingöl’lü hemşerilerinin sahip çıkıp, üniversiteye onun adının verilmesi hususunda gereken kamuoyu desteğini vereceklerinden şüphemiz yoktur.