MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Biz 'evet' dediğimizi ilan ettik. Devlet için 'evet', millet için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', Türklük için 'evet' diyoruz." dedi.

Ayhan, Bodrum ilçesindeki bir otelde, partisinin 9. Olağan İlçe Kongresi'nde partililerle bir araya geldi.

MHP'nin milli birlik ve beraberlik için, ülkenin bekası için asgari müştereklerde birleşmeye çalıştığına işaret eden Emin Haluk Ayhan, "Buradan ülkeyi çekip çıkarmak istiyoruz. Burada aklıselimin, uzlaşmanın, ülkenin beka meselesini çözmeye yönelik girişimler çok önemli." diye konuştu.

MHP'nin her zaman partisinden, şahıslarından önce milletini düşünen bir siyasi organizasyon olduğuna değinen Ayhan, şöyle konuştu:

"Biz söyleyeceğimizi her zaman net bir şekilde söyleriz. Bu anayasa meselesinde de en önemli şey demokrasi olayı. Milletin önüne gidecek, gayet net ve açık. Millet 'evet' derse 'evet' diyecek, 'hayır' derse 'hayır' diyecek. Kabul etmeyen var mı bunu? Biz 'evet' dediğimizi ilan ettik. Devlet için 'evet', millet için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', Türklük için 'evet' diyoruz."

- "MHP'yi milletle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar"

MHP'de 4 dönemdir milletvekilliği yaptığını ifade eden Emin Haluk Ayhan, bazı kişilerin kendisini gece saatlerinde aradığını ve maddelerle ilgili sorular sorduğunu anlattı.

Arayan kişilere maddeleri bilip bilmediği konusunda sorular sorduğunu belirten Ayhan, "(Maddeleri biliyor musun?) diyorum, 'Bilmiyorum' diyor. Peki sen bana bilmediğinin neyini soruyorsun. Kendi güçlerini millete ifadeleriyle kendilerini anlatamayanlar bir başka şekilde MHP'nin arkasından laf yetiştirmeye, MHP'yi milletle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Biz söylediğimiz her şeyi meydanlarda söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir kıskaç içine alındığını ve ülkenin büyük bir travma yaşadığına dikkati çekti.