MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, resmi Twitter hesabı üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Akçay “Cumhur İttifakı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine hizmet etmektedir. Kılıçdaroğlu ise “dostlarım” dediği terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla birlikte milli çıkarlarımıza muhalefet ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine ihanet etmektedir. Fetö terör örgütünün kumpasıyla CHP’nin başına gelen, terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapan Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir: Siz kimden talimat alıyorsunuz? Pensilvanya’dan mı, Kandil’den mi, Beyaz Saraydan mı?” diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın açıklamaları şu şekilde;

"Terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yaparak Türkiye’nin milli meselelerini baltalamaya çalışan Kılıçdaroğlu bir de utanmadan Cumhur İttifakı milletvekillerini eleştirmeye çalışmaktadır.

Cumhur İttifakı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine hizmet etmektedir. Kılıçdaroğlu ise “dostlarım” dediği terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla birlikte milli çıkarlarımıza muhalefet ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine ihanet etmektedir.

Fetö terör örgütünün kumpasıyla CHP’nin başına gelen, terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapan Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir: Siz kimden talimat alıyorsunuz? Pensilvanya’dan mı, Kandil’den mi, Beyaz Saraydan mı?

CHP milletvekillerini İP’e kiralayan ve isteyen partilere milletvekili verebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir: CHP’li milletvekillerini başka partilere kiralamak milletvekillerinin ve bu milletvekillerini seçen Türk Milletinin iradesini yok saymak değil midir?

İradesini bir kişiye teslim edenler milletin vekili olamaz diyen Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir: Kiraladığın milletvekillerinin iradesi yok muydu? İradesini size teslim eden bu milletvekilleri milletin vekili değilse kimin vekilidir?

Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli “önce ülkem ve milletim sonra partim” ilkesiyle Türkiye’nin milli meselelerine sahip çıkmakta, Türk Milletinin tüm kesimlerinin sorunlarına çözüm önerileri üretmektedir.

Kılıçdaroğlu ise Türk Milletinin sorunlarına çözüm üretmek yerine terör örgütleri ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmakta, Türk Milletini kutuplaştırarak buradan siyasi rant elde etmeye çalışmakta, CHP’ye oy vermeyen tüm seçmenlere hakaret etmektedir.

Milli çıkarlarına sahip çıkan Türkiye’ye karşı son yıllarda emperyal güçler ve taşeronları tarafından kuşatma politikaları uygulanmakta, ekonomik operasyonlar yapılmaktadır. Cumhur İttifakı bu kuşatmalarla ve ekonomik operasyonlara mücadele ederken zillet ittifakı emperyal güçlere taşeronluk etmekte, terör örgütleriyle işbirliği yapmakta, Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet etmektedir.

Hendek kazan pkk’lı teröristlere "arkadaşlar", YPG’ye “terör örgütü değil” diyen, terör örgütleriyle işbirliği yapan, Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarına karşı çıkan Kılıçdaroğlu Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk Bayrağının indirilmesini içine sindiremediğini söylemiş!

Kılıçdaroğlu’na sormak gerekir: Pkk terör örgütünün televizyonunda “Anayasa’nın ilk üç maddesi değiştirilmeli, Anayasa’dan Türk kelimesi çıkarılmalı” demeyi içine nasıl sindiriyorsun?

İP, Hdp ve SP ile Türkiye’nin üniter yapısını bölmeye yönelik Anayasa toplantıları yapmayı, Anayasa’dan “Devletin dili Türkçedir”, “Atatürk ve Atatürk Milliyetçiliği”, “Türk ve Türk Milleti” ibarelerini çıkarmayı içine nasıl sindiriyorsun?

Hdp eş başkanı Mithat Sancar’ın CHP Genel Merkezinde “ Pkk ve Öcalan konusunda CHP ile Hdp arasında görüş ayrılığı yoktur.” sözlerini içine nasıl sindiriyorsun? Demek ki CHP, pkk ve İmralı Canisi Öcalan konusunda Hdp gibi düşünmektedir

Türk Ordusu Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanmasıyla mücadele ederken “Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmuyorum” demeyi, Mavi Vatan’daki çıkarlarımız için Libya ile yapılan anlaşmaya ret oyu vermeyi içine nasıl sindiriyorsun?

CHP Milletvekilinin Türk Ordusuna “satılmış” sözünü, CHP Grup Başkanvekilinin Libya’daki Türk askerini “lejyoner” olarak nitelendirmesini ve “Türkiye Suriye’de korsan devlet” ifadelerini içine nasıl sindiriyorsun?

CHP Milletvekillerinin “Bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım.” ve “Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum” ifadelerini içine nasıl sindirebiliyorsun?

CHP milletvekillerinin Ermenistan’a destek veren ifadelerini, Libya’ya insani yardım götüren Türk gemisine yapılan baskını destekleyen sözlerini, pkk ve ypg terör örgütünü destekleyen ifadelerini içine nasıl sindirebiliyorsun?

Atatürkçüleri tasfiye edip pkk, fetö ve Hdp destekçilerini CHP’ye dolduran, Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden, milli çıkarlarımıza muhalefet eden, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapan ve ABD’den iktidar dilenen Kılıçdaroğlu hangi yüzle milliyetçilikten bahsetmektedir?

Aklını Pensilvanya’ya kiralayan, kalbi Kandil’de atan ve Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapanlar ne kadar saldırırsa saldırsınlar ‘Önce Ülkem ve milletim’ diyen Milliyetçi Hareket Partisi terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar mücadelesine devam edecektir."