MHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay "Terör, kasten öldürme, cinsel istismar, kadına şiddet ve uyuşturucu ticareti suçları infaz indirimi kapsamı dışındadır. CHP, HDP ve İP yandaşları pkklı ve fetöcü hainlere infaz indirimi istekleri kabul edilmeyince de infaz indirimi yasasını engellemeye çalışmıştır"

Erkan Akçay twitter adresinden açıklamalarda bulundu.

Akçay'ın açıklamaları şu şekilde:

Terör, kasten öldürme, cinsel istismar, kadına şiddet ve uyuşturucu ticareti suçları infaz indirimi dışındadır. Fetö bankasının önünde hesap açma kuyruğuna giren İP sözcüsünün tek sıkıntısı ortakları pkklı ve fetöcü hainlerin kapsam dışı bırakılmasıdır.

Yalanınız batsın.

1- Terör, kasten öldürme, cinsel istismar, kadına şiddet ve uyuşturucu ticareti suçları infaz indirimi kapsamı dışındadır. CHP, HDP ve İP yandaşları pkklı ve fetöcü hainlere infaz indirimi istekleri kabul edilmeyince de infaz indirimi yasasını engellemeye çalışmıştır.

2-Terör, kasten öldürme, işkence, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar, devlet sırrını açıklama ve örgütlü suçlar haricindeki süreli cezalarda koşullu salıverme süresi indirilmektedir. CHP, HDP ve İP terör suçlularına da koşullu salıverme indirimi istemişlerdir.

3-Covid-19 nedeniyle açık cezaevindeki ve denetimli serbestlik tedbirindeki hükümlüler 31/5/2020 tarihine kadar izinli sayılacaktır. Süre 2 kez uzatılabilecektir. CHP, HDP ve İP İnfaz Yasasını engelleyerek yaklaşık 90 bin hükümlünün ailesiyle buluşmasını engellemeye çalışmıştır

4-Terör, kasten öldürme, cinsel saldırı, kadına şiddet, uyuşturucu ticareti, Devletin güvenliği haricinde, 30/3/2020’den önce işlenen suçlarda bir defalık denetimli serbestlik 1 yıldan 3 yıla çıkarılmaktadır. CHP, HDP, İP terör suçlularına da 3 yıllık denetimli serbestlik istemiştir.

5-İnfaz İndirimi Yasası ile kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için konutta infaz ceza sınırı artırılmaktadır.

Konutta infaz;

- Kadın, çocuk ve 65 yaşını bitirmiş erkekler için 1 yıl,

- 70 yaşını bitirenler için 2 yıl,

- 75 yaşını bitirenler için de 4 yıl,

olarak belirlenmektedir

6-İnfaz İndirimi Yasası ile beş yıl veya daha az hapis cezasına mahkum olan hasta veya engelli hükümlülerin Adli Tıp Kurumu raporuna bağlı olarak cezalarını konutlarında infaz edebilecektir.

7-İnfaz İndirimi Yasası ile yeni doğum yapan ve toplam üç yıl veya daha az süreli hapis cezasına mahkum olan kadın hükümlüler de yine cezaları konutunda infaz edebilecektir. Hamile kadınların cezası bir buçuk yıl ertelenebilecektir.

8-Geçici düzenlemeyle; terör, kasten öldürme, cinsel saldırı ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar haricinde 30/3/2020’den önce işlenen suçlarda; 0-6 yaş grubu çocuğu olan kadın hükümlüler ile 70 yaşını bitiren hükümlülerin denetimli serbestlik süresi 4 yıla çıkarılmıştır

9-Terör, kasten öldürme, özel hayatın gizliliği ve cinsel saldırı suçları haricinde 30/3/2020’den önce işlenen suçlarda; ağır hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatlarını yalnız sürdüremeyen 65 yaş üstü hükümlülerin cezası denetimli serbestlikte infaz edilecektir.

10- 30/3/2020’den önce işlenen suçlarda; çocuk hükümlülerin 15 yaşına kadar cezaevinde kaldığı 1 gün 3 gün; 18 yaşını dolduruncaya kadar kaldığı 1 gün ise 2 gün sayılacaktır.

11- Açık cezaevlerindeki hükümlülerin mazeret izni 3 günden 7 güne çıkarılmaktadır.

-Hükümlülere, hasta olan yakınlarını ziyaret hakkı, 1 defadan 2’ye çıkarılmaktadır.

-Eş veya çocuklarının sürekli hastalık veya malullükleri halinde hükümlülerin infazına ara verilebilecektir

12- İnfaz İndirimi Yasası ile kasten yaralama suçunun canavarca hisle işlenmesi (kezzap atma vb) halinde verilecek ceza bir kat oranında arttırılmaktadır.

13- İnfaz İndirimi Yasası ile; örgüt kurmak, yönetmek suçlarında hapis cezasının altı sınırı 2 yıldan 4 yıla, üst sınırı ise 6 yıldan 8 yıla çıkarılmaktadır. Örgüte üye olunması durumunda hapis cezasının alt sınırı 1 yıldan 2 yıla, üst sınırı ise 3 yıldan 4 yıla çıkarılmaktadır.

14- İnfaz İndirimi Yasası ile tefecilik suçunda hapis cezasının üst sınırı 5 yıldan 6 yıla, adlî para cezasının alt sınırı 500 güne çıkarılmaktadır. Ayrıca, suçun bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde verilecek cezan bir kat artırılmaktadır.

15-Mevcut denetimli serbestlik uygulaması, toplumda cezasızlık algısına yol açmaktadır. Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek, herkese maktu 1 yıl uygulamak yerine, ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama yapılacaktır.

Terör, kasten öldürme, cinsel saldırı, kadına şiddet, uyuşturucu ticareti dışındaki suçlarda yapılan infaz indirimi ve covid-19 nedeniyle verilecek izinle 90 bin hükümlü ailesine kavuşacaktır. CHP yasanın 1 Temmuz 2020’de yürürlüğe girmesini teklif etmiştir. Bu nasıl vicdan?

CHP, HDP ve İP karşı çıktıkları İnfaz İndirimi oylamasına dahi katılmamıştır.

İnfaz İndirimi Oylamasına;

139 CHP milletvekilinden 18’i,

61 HDP milletvekilinden 24’ü,

37 İP milletvekilinden 8’i

katılmıştır.

Hem karşı çıkıyorsunuz hem de oylamaya katılmıyorsunuz.

Buna ne denir?