TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz'un aynı zamanda Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu belirterek, "Tehdit devam ediyor. Taşeron FETÖ'nün sahipleri, Suriye ve Irak'ta terör örgütlerini, aşiretleri destekleyerek Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve birliğini tehdit etmeye devam ediyor." dedi.

Akçay, TBMM Genel Kurulunda görüşülen, OHAL'in, 19 Ekim Perşembe saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi üzerinde konuştu.

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin ardından, FETÖ ve tüm terör örgütleriyle etkin mücadele yürütülmesi için 21 Temmuz 2016'da TBMM'de kabul edilen OHAL'in 5. kez uzatılmasına ilişkin tezkereyi görüştüklerini dile getiren Akçay, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu, hiç kimsenin 15 Temmuz yaşanmamış gibi hareket edemeyeceğini söyledi.

Erkan Akçay, 15 Temmuz'da ülkeyi, sonu belirsiz mecralara sürükleyecek bir darbe girişimiyle ve terör saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Emperyalist küresel projeye "dur" dediklerini vurgulayan Akçay, "15 Temmuz bir şaka, bir oyun, bir tiyatro, bir senaryo değildi, kontrollü darbe hiç değildi. Devletimiz taşeron bir terör örgütü tarafından ele geçirilmek istendi. 14 Temmuz 2016'da adeta kaos sarmalının girdabına girmeye başlayan Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra, 14 Aralık 2016'da El Bab'da 55 sorti yaptığını, 7 ay 5 gün süreyle Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatını gerçekleştirdiğini; 8 Ekim'den beri İdlib operasyonunu sürdürdüğünü unutmayalım." diye konuştu.

- " 4 Temmuz 2003'teki çuvalın yırtıldığı gecedir"

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "15 Temmuz, 4 Temmuz 2003'teki çuvalın yırtıldığı gecedir. Nihai planları olan işgal girişimi 15 Temmuz gecesi tarihin çöplüğüne atılmıştır. Ne diyorlar şimdi? Kendileri destek oldukları için Türkiye'de 9 aydır IŞİD saldırısı olmuyormuş. Türkiye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyorlarmış. Bu sözler, 15 Temmuz'da kaybedenlerin, işgal planları boşa çıkanların hezeyanlarıdır. 15 Temmuz'da kaybedenlerin Irak'ın kuzeyinde bölücülük yapanların üzerinden kurduğu Ortadoğu projesi de tepetaklak edilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'nin İdlib kentinde 8 Ekim'den beri sürdürülen keşif faaliyetlerinin devam ettiğini anlatan Akçay, bir terör koridoruna asla izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Erkan Akçay, "Duamız ve beklentimiz IŞİD, PKK, FETÖ, YPG her bir cinayet ve ihanet örgütünün kökünün kazınmasıdır." dedi.

Akçay, Türkiye'nin taşeron terör örgütleriyle mücadele ettiğini, FETÖ'nün bunlardan sadece birisi olduğunu söyledi.

PKK, DEAŞ ve DHKP-C'nin aynı kuklanın farklı parçaları olduğuna işaret eden Akçay, "15 Temmuz'u sadece başarısız bir darbe girişimi, milli iradeye yönelmiş bir hareket, Türkiye'nin demokratik ve hukuk yolunda gelişmesine yönelmiş bir saldırı olarak görmüyoruz. Bugünden geriye doğru baktığımızda 15 Temmuz'un aynı zamanda ülkemizi işgal girişimi olduğu açık bir şekilde ortadadır. Tehdit devam ediyor. Taşeron FETÖ'nün sahipleri Suriye ve Irak'ta terör örgütlerini, aşiretleri destekleyerek Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, birliğini ve dirliğini tehdit etmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

- "Tahribat büyük, yaraya neşter vurulmalı"

MHP Grup Başkanvekili Akçay, anayasal bir uygulama olarak OHAL'in hukuki ve meşru olduğunu belirtti.

OHAL'in, Türkiye'nin terörle mücadelesinde elzem bir adım olduğunu ifade eden Akçay, OHAL'e bir süre daha ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Erkan Akçay, "Tahribat büyüktür. İlaçla tedavi, kısmi veya mevzi tedbirlerle onarım ihtimal dahilinde değildir. Yaraya neşter vurulması şarttır. OHAL'in bu yeni döneminde beklentimiz; FETÖ’nün ve darbe girişiminin son günlerde sinyallerini gördüğümüz siyasi ayağı da hiçbir parti ayrımı yapmaksızın tamamıyla ortaya çıkarılmasıdır. Binlerce kişi görevlerinden uzaklaştırılıp tutuklanırken örgütün tepe yöneticilerinin flu kalması, adalete olan inanç ve güveni zedeleyecektir." diye konuştu.