MHP Kocaeli il teşkilatının düzenlediği il istişare toplantısı gövde gösterisine dönüştü. Toplantıda MHP’ye katılan 1566 kişiye de rozetleri takıldı.

Kocaeli Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantı, MHP Milletvekili ve MYK üyesi Saffet Sancaklı, İl Başkanı Aydın Ünlü, teşkilat yöneticileri, ilçe başkanları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda Divan Başkanı Saffet Sancaklı, İl Başkanı Aydın Ünlü, İl Başkan Vekili Erkan Azeri, İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz Divan Kurulu’nda görev aldı.

İstişare toplantısında Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak lokma dağıtıldı. Sabancı Kültür Merkezi girişinde de toplantıya katılanları Mehteran Takımı, marşlarla karşıladı. Toplantıda partiye yeni katılan 1566 kişinin üye kaydı yapılırken önceki programlara nazaran katılımın yoğun olması gözlerden kaçmadı. Programda ayrıca ilçe başkanları kısa konuşmalar yaparak sandıkları ve ilçeleri hakkında bilgiler verdi.

MHP İl Teşkilatı’nın 9 Şubat tarihinde ilçe teşkilatlarında başlattığı istişare toplantılarının finali, ‘MHP 2019 öncesi baraj altı’ iddiaların tersine gövde gösterisine dönüştü. İl Başkanı Aydın Ünlü, salonu hınca hınç dolduran ülkücülere konuştu.

Aydın Ünlü “Liderin sözü, sözümüz; Yolu yolumuzdur... Bir adım geri atan namerttir” dedi.

Genişletilmiş il istişare toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü selamlama konuşmasının ardından, “Uzun bir zamandır istişare yapamadık. Kendi içimizdeki fitnelerle uğraşmaktan zaman bulamadık. Biz sahaya inelim dedik onlar parti binasında kalalım dediler, biz çalışalım dedik onlar bizi çeşitli kanallarla yıkmaya çalıştı. Kumpaslar kurdular. Partimizin bir planı olsun dedik. Onlar dalga geçtiler. Ama pes etmedik. Dava arkadaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmak adına hiçbir zaman pes etmedik. Çalışmalarımızı sürdürdük. İlçe ilçe, mahalle mahalle, kapı kapı gezdik ve kendimizi anlattık” sözlerini kullandı. Ünlü, “Türk Dünyasının Lideri Devlet Bahçeli'yi anlayan bir teşkilat olduklarını ve hesapsızca emrinde olduklarını” ifade etti.

Saffet Sancaklı, "Devlet bekası için ne gerekiyorsa, ülkücü onu yapar"

MHP İl Teşkilatı’nın genişletişmiş istişare toplantısında konuşan, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, “Ülkücüler devlet bekası için ne gerekiyorsa onu söyler ve o söylediğini de yapar” dedi.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, “15 Temmuz örneğinde olduğu gibi Sayın Devlet Bahçeli problemi görüp yol haritasını göstermiştir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı yol haritası ülke yönetiminde bizi söz sahibi yapmıştır. Sayın Alparslan Türkeş’in söylediği bir söz vardır ülkücüler yazmadığı senaryoyu oynamaz. Bu çok doğrudur. Ülkücüler devlet bekası için ne gerekiyorsa onu söyler ve o söylediğini de yapar” diye konuştu.