Yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve eski Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilk olarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de temaslarda bulunacak.

Daha sonra Azerbaycanlı yetkililerle Şuşa'da incelemeler yapacak heyet, ayrıca okulun inşa edileceği alanı tespit edecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Ocak'ta sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Şayet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslikli bir ilkokulun yapılması hedefimizdir." ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli, okulun adının Azerbaycan Ulusal Marşı'nın bestecisi Şuşa doğumlu Üzeyir Hacıbeyli Okulu olduğunu belirtmişti.

MHP'den yapılan açıklama şu şekilde:

Isparta eski Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Şuşa Üzeyir Hacıbeyli Okulu için Şuşa’da yer tespiti ve Azerbaycan yönetiminin ilgilileriyle görüşmek için ülkeye gidiyor. Cuma günü(yarın) saat 12 uçağı ile önce Bakü’ye gidecek olan heyet burada temaslarda bulunacak ve Azerbaycanlı yetkililerle Şuşa’da yer tespitinde bulunacak.