Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kadınlara, sigortalı olarak bir işe girmeden önce yaptıkları doğumlar için prim borçlanma hakkı tanınması için önerge verdi.

KARAKAYA, KADINLAR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, yine milyonların önemli ve güncel bir sorununu Meclis gündemine taşıdı. Erkeklerin çalışmadan önceki askerlik görevine istinaden sigorta prim borçlanması yaparak daha erken emeklilik hakkı kullandığı ülkemizde kadınların böyle bir imkanı bulunmuyor. Karakaya, kadınların da aynı haktan yararlanması konusunda çağrıda bulundu.

BU İMKANI BEKLEYEN MİLYONLARCA KADIN VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun cevaplandırması talebiyle yazılı soru önergesi veren Karakaya "Kadınlarımızın yaşadığı en önemli sorunlardan biri de sosyal güvenceden ve emeklilik imkAnlarından yoksun olmalarıdır. Kadınlara sigortalı olmadan önce yapılan doğumlar için de prim borçlanma hakkı tanınması yerinde olacaktır ve bu imkanı bekleyen milyonlarca kadın vardır." ifadesini kullandı.

AİLELERİN REFAH PAYI DA ARTMIŞ OLACAK

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapmak suretiyle bu alanda önemli ve yaygın bir sorun giderilirken, aynı zamanda yaşlılık sürecinde geçim sıkıntısı çeken ailelerin de refah payı artırılmış olacaktır." derken, "Ülkemizde 14 yaş ve üstü çalışan kadın sayısı nedir, bunların ne kadarı kayıt dışı çalışmaktadır?  Kadınların, sigortalı olmadan önce yapılan doğumlar için de prim borçlanma hakkına kavuşması için Bakanlıkça bir çalışma yapılmakta mıdır?" sorularını yöneltti.