MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, yaptığı açıklamada istifa haberlerine tokat gibi yanıt vererek, gerçekleşen algı operasyonunu bozdu. Geçtiğimiz Perşembe günü 400 kişinin istifa ettiği ifadelerini yalanlayan Evcil, Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığı verileri paylaşarak gerçek sayıyı kamuoyu ile paylaştı. Evcil; “Dün itibariyle kent meydanında 400 – 600 istifa sayıları söz konusu oldu. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Dün akşam itibari ile Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığımız raporlara göre bütün siyasi partileri kapsayacak şekilde 90 kişi istifa etmiş. Yani 400 kişi nerede istifa etmiş? Şimdi daha öncede açıklamaları oldu. Fotoğraflarda da gördük. Bu fotoğraflar 60 – 70 kişinin olduğu gözüküyor. Bunlardan zaten 30 tanesi daha önce istifasını verdi. Bir 35 kişi de dün istifalarını verdi. Bu kişiler zaten ihraç olan kişilerdir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde geldiğimizden bu yana 600’ün üzerinde yeni üye yaptık. Yaklaşık 6 aylık zamanda oldu. Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye genelinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne 220 binin üzerinde yeni üye kaydı gerçekleşti. Şimdi bir şekilde gündem oluşturmak isteyenler daha fol yok yumurta yokken burada da kendilerince destek verme çalışması yapıyorlar. Bunlar bizim gündemimiz değil. Özellikle yeni bir partide siyaset yapmak istiyorlarsa yeni bir siyaset geliştirmelerini şiddetle tavsiye ederim. Çünkü kendilerinin artık Milliyetçi Hareket Partisi ile bir bağı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

“ÇOK MUTLU BİR GÜNDÜ”

Evcil, açıklamasının sonunda Perşembe gününün kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu söyleyerek; “Bayram öncesinde de ihraçlar ile alakalı açıklama yaptık. Zaten bunlardan 60 tanesi istifa ederek bizi de yoğun bir mesaiden kurtardılar. Kağıt israfından kurtardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Daha önceden yapmaları gereken bir hareketi şimdi yaptılar. İnanın bana para bulsalar paylaşamayacak, Kurban Bayramı’nda ortak dana hissesine girmeyecek insanlar, beraber istifa kuyruğuna girmişler. Şimdi sorarım sizlere yeni olan ne var? Milliyetçi Hareket Partisi yeni, genç ve dinamik ekibi ile Bolu kamuoyunun karşısına çıktık. Bolu’nun en genç ve dinamik ekibi ile çalışarak gündem belirliyoruz. Kulislerde yeni oluşum konuşuluyor. Geldikleri fraksiyonda ne yaptılar şimdi yapacaklar göreceğiz. Kamuoyu bizden bir şeyler bekliyor bunları da elbet karşılayacağız. Önümüzdeki süreçte bir merkezden talimat aldıkları belli. Türkiye’nin her tarafında Milliyetçi Hareket Partisi’ni gündem olarak belirledikleri, özellikle sol fraksiyonların tetikçi olarak tuttuğu gazetecileri seçmişler. Böyle rezilce bir operasyon yönetiyorlar. Sayın Genel Başkanımızın makamında başka bir partiyi destekliyorum diyecek kadar siyasi seviyesiz, yeni partisinde kimi destekleyecek acaba. Hiç sanıldığı gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisi’ne olan güveni, desteği tamdır. Özellikle yine 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası sokak sokak her yerden Milliyetçi Hareket Partisi’nin konuşulmadığı bir alan kalmamıştır. Bizler ilk önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen bir zihniyetin temsilcisiyiz. Bu yüzden vatandaşlarımıza, basın çalışanlarımıza özellikle ricam ve tavsiyemdir, teyit etmediğiniz haberleri girdiğiniz zaman çok ciddi anlamda bir bilgi kirliliği oluyor. Dün itibari ile Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldığımız raporlarda geçtiğimiz gün gerçekleşen istifa sayısının 35 olduğunu aktardılar. Bir aylık zaman zarfı içinde toplam 65’te kaldığı bir gerçektir. Sadece il yönetimimiz 60 kişiden oluşmaktadır. Kadın Kolları Başkanlığımızıda dahil ettiğimizde sadece bir il yönetimimiz 150 kişiden oluşmaktadır. Dolayısı ile biz kendilerine yeni yönlerinde başarılar diliyoruz. Bizden uzak olmalarını istiyoruz. Dün bizim için çok mutlu bir gündü. Bizi cidden büyük bir yükten kurtardılar. Genel Başkanımızı da sosyal medya hesabından ya da başka bir yerden hakaret eden kişilere devam hukuki işlem başlatıp, partimizde de disiplin kuruluna sevk edeceğiz” dedi.