Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun- Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, ilçe teşkilatından 118 kişinin istifa ettiği haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “İlçe seçim kuruluna son 4 yıl içerisinde gelen istifa sayısı 66’dır. Bunların hepside yeni parti için değil, kimisi tayin ve atamadan dolayı kimisi ise özel işlerinden dolayıdır. Aslı astarı olmayan haberler ile gündem değiştirilmeye ve partimiz yıpratılmaya çalışılıyor” dedi.

Son zamanlarda afakî rakamlar belirtilerek partiden istifa haberleri yapıldığını ve bu haberlerde geçen rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hatinoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Daha önce partimizde görev yapmış eski bir ilçe başkanı çıkmış ilçe yönetiminden 118 kişinin istifa ettiğini söylemiş. İlçe seçim kuruluna son 4 yılda gelen istifa sayısı 66’dır. Bu haberler gerçeği yansıtmamakla beraber burada ki amaç sadece partimizi yıpratmak ve yalan yanlış bilgiler ile kamuoyunu meşgul etmektir. Ülkemizde daha önemli gündem maddeleri varken, bunları dile getirmeyenlerin partiden istifa edildi şeklinde asılsız haber yaptırmaları ise hainliktir. Bizim kaybedecek tek bir ülküdaşımız yok. Son 1 yıl içerisinde ilçe teşkilatımıza yeni gelen üye sayısı ise 347’dir. Buda partimizde bir kopma olmadığının aksine Milliyetçi Hareket Partisi’ne olan ilgi ve alakanın arttığının göstergesidir. Toplumun huzuruna çıkıp ülke yönetmeye talibiz diyenler, şimdiden vatandaşı aldatmaya ve kandırmaya başladılar. Türk Milleti bu açıklamalara prim vermeyecek yalanlara kanmayacaktır. Kamuoyundan bu tür asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ediyoruz”