MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ “Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen isimli vatandaşın hayatını kaybetmesi ve CHP’li yöneticilerin iftiraları üzerine” açıklama yaptı.

Turgay Baştuğ açıklamasında:

“Ankara’da Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen isimli bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini basından kamuoyu ile birlikte üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle hayatını kaybeden Sema Esen’e Allah’tan rahmet diliyoruz.

Olayın bir intihar mı yoksa cinayet mi olduğu yönünde devam eden tahkikatın başarılı bir şekilde yürütülüp gerçeklerin ortaya çıkartılacağına, bir cinayet söz konusu ise adil Türk yargısının kadınlarımıza işkenceyi ve ölümü reva görenlere hak ettiği cezayı vereceğine inancımız tamdır.

Ahlaktan, insani değerlerden uzak bazı kesimlerin her olayda olduğu üzere bu acı olayda da meseleyi siyasete bağlaması, insanların acılarına saygı duymak yerine onların acıları üzerinden siyasi rant peşine düşmeleri affı mümkün olmayan bir insanlık suçudur.

Partimiz bir iftira mecrası hâline gelen sosyal medyada, başını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın da dahil olduğu bir grubun çektiği rezil bir karalama kampanyasına muhatap edilmeye çalışılmaktadır. Partimizle herhangi bir üyelik bağı dahi bulunmayan, katil zanlısı olduğu iddia edilen bir şahıs üzerinden yürütülen bu çirkin propagandayı kınadığımızı belirtmek istiyorum” sözlerine yer verdi.

Açıklamasında katil zanlısının çektirdiği fotoğraf üzerinden CHP’li yöneticilerin MHP’ye yönelik başlattığı iftira ve linç girişimine de değinen Baştuğ sözlerine şu şekilde devam etti.

“Yaşanan ve yaşanabilecek her olayda kişilerin siyasi kimliklerine bir gönderme yapılmasının, bir siyasi kimliğe mensubiyet zorlamasının yaşanan acıların paylaşılmasına değil aksine acıların derinleşmesine katkı sağlayacağı, toplumu gereksiz bir kutuplaşmaya iteceği muhakkaktır.

Bu sebeple maruz kaldığımız iftiraya ve kaynağı belli siyasi merkezlerce sistemli bir şekilde yürütülen karalama kampanyasına rağmen, hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesinin acılarını derinleştirmemek adına bu alçak kampanyanın rezil tetikçilerine hadlerini bildirecek bir cevap vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Bu kirli kampanyayı yürütenleri kamuoyunun temiz vicdanına havale ederek hayatını kaybeden Sema Esen’e Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz”