BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP’li bir milletvekilinin referandumda ‘evet’ diyenlere ‘denize atarız’ sözüne tepki göstererek, "Gelen haberlere göre sayın Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin söylediği sözlerden rahatsızlık duymuş, bunu da açıkça ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz. Tavsiye ederiz; bu densizliği, bu hadsizliği, gerekli disiplin mekanizmalarını da çalıştırarak millete göstersinler" dedi.

Ordu’da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’ toplantısında konuştu. Muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini ve 16 Nisan itibariyle görevlerinin daha etkin hale getirileceğini söyleyen Kurtulmuş, onlardan referandum için ‘evet’ desteği istedi.

CHP’li bir milletvekilinin referandumla ilgili olarak ‘evet’ diyenlere ‘denize atarız’ sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"CHP’li bir milletvekili arkadaş demiş ki ‘Eğer 16 Nisan’da evet çıkarsa evetçileri denize dökeriz, denize atarız.' Tarihi tersinden okuma, haddini bil, edebini bil, otur oturduğun yerde. Bu millet bir kere gavurları İzmir’den denize döktü. Emperyalist işgalcileri, hep beraber bir araya gelerek aynı bayrağın altında, aynı ezanın altında, aynı vatanın evlatları olarak emperyalistleri denize döktü. Bir daha Allah bu millete öyle bir gün göstermesin. Ama gerekirse bu millet, emperyalistleri ve uşaklarını nasıl terbiye ettiğini de 15 Temmuz akşamı göstermiştir. Gerektiğinde, o partiden bu partiden, Ak Parti’den, CHP’den, MHP’den, başka partilerden bütün vatan evlatları bir araya gelir, emperyalist uşaklara haddini bildirir. Ama ne yazıktır ki, sadece bir referandum kampanyasında ucuz bir malzeme yapmak için bu milletin şerefli tarihinin, o büyük İzmir zaferini siz böylesine kötü bir şekilde kullanmayın."

‘TASVİP ETMİYORUZ, KÖTÜ BİR ŞEY YAPTI’ DESİNLER

CHP’li milletvekiliyle ilgili olarak disiplin mekanizmasının da çalıştırılması tavsiyesinde bulunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür eden Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelen haberlere göre sayın Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin söylediği sözlerden rahatsızlık duymuş, bunu da açıkça ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz. Ancak sadece teşekkür etmenin ötesinde bir şey daha tavsiye ederiz; bu densizliği, bu hadsizliği, gerekli disiplin mekanizmalarını da çalıştırarak millete göstersinler, ‘tasvip etmiyoruz, kötü bir şey yaptı’ desinler. Bu memleketin, bu maalesef klasik eski Türkiye’nin kafasıdır. Kendilerine yaramayan seçim sonuçlarını hiç kabul etmezler. Biz Türkiye’de hangi seçimde, bizim en aykırı noktamızda birisi millet tarafından seçilir, yada bir sonuç ortaya konulursa başımızın üstüne. Gık dersek namerdiz. Hangi seçimden, hangi sandıktan milletimiz hangi sonucu çıkartıyorsa en iyisini milletimiz bilir."