Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Altınordu ilçesindeki Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda, Ordulu muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, muhtarların Türkiye'de yönetimin doğrudan doğruya halk tarafından seçilen ilk halkası olduğunu belirtti.

Demokrasinin en sağlam yerinin muhtarlar olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Muhtarlar sürekli halkın içerisindedir. Muhtarlarımız halkımızın sorunlarını hem belediye hem de merkezi hükümete taşımakta aracılık ediyor. Muhtarlarımız vatandaşların bir yerde sözcüsü oluyor, taleplerini ve istediklerini yerine getiriyorsunuz. Böyle bakıldığı zaman muhtarlar aslında devletin doğrudan doğruya halkın içerisindeki temsilcileridir. Aynı zamanda cumhurbaşkanının halkın içindeki doğrudan doğruya temsilcileridir." diye konuştu.

"Bu memleketin muhtarları BMGK'daki dinleyicilerden daha seviyelidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşmasına değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu dedi ki 'Sayın Cumhurbaşkanı sanki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşurken muhtarlara hitap ediyor gibi konuşur.' dedi. Yani muhtarları bir şeyden anlamaz, alt tabaka adamlar gibi gördüğünü bir yerde onu çağrıştırdı. Yani Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşuyorsun, yüksek perdeden konuş, yüksek seviyeli konuş demek istedi. Muhtarların seviyesi aşağıdadır, onlar gibi konuşuyor gibi konuşma dedi. Tam tersine şunu söyleyeyim. Bu memleketin muhtarları Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki dinleyicilerden daha seviyelidir, daha kalitelidir, daha anlayışlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu önemi veriyoruz."

"Kılıçdaroğlu muhtarlara bir şey söylemek için öyle bir laf söyledi ki bu sözün neresini düzelteceksiniz?" diyen Kurtulmuş, "Eğer evet derseniz bir sabah diyor, cumhurbaşkanı kalkacak, muhtarlıkları feshettim diyecek. Allah akıl versin. Ne diyeyim yani? Bu lafın neresini düzelteceğiz? Böyle bir şey yok. Biz muhtarlıkları bırakın feshetmeyi, muhtarlarımızı daha önemli hale getiriyor, muhtarlarımızı karar sürecinin bir parçası haline getiriyoruz." dedi.

"Evetler her gün arta arta yükseliyor"

Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'a çok az bir süre kaldığını belirterek, herkesin bu süreçte yeni dönemi eşine dostuna anlatmasını istedi.

Her gün Türkiye'nin bir yerinde olduklarına işaret eden Kurtulmuş, "Gördüğümüz manzara şudur, evetler her gün arta arta yükseliyor. 16 Nisan'a geldiğinde en üst seviyesine çıkacaktır inşallah. Ayrıca Ordu'da da şunu görüyorum ki Ordulu hemşehrilerimiz de Türkiye genelinde evet bakımından rekor kıracak bir sonucu ortaya koyacaklardır." diye konuştu.

"Türkiye bu kadar kısa ömürlü hükümetlerle yönetilemez"

Türkiye'nin bu kadar kısa ömürlü hükümetlerle yönetilemeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "80 milyonluk bir Türkiye'yiz. Çevremizi görüyorsunuz. Suriye'si, Irak'ı yanıyor. Türkiye terör örgütleriyle maalesef mücadele etmek durumunda. Daha bugün Gabar dağlarında 3 kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Türkiye siyasi istikrarsızlıklarla yürümez. Onun için üçüncü hastalığı da inşallah sırtımızdan indiriyor, üçüncü büyük yükten de 16 Nisan'da kurtuluyoruz." diye konuştu.