Kürsüde Türk bayrağının önüne kendi bayrağını açmak isteyen İranlı sporcuya izin vermeyen 14 yaşındaki milli tekvandocu Selen Gündüz, kulüp başkanı ve hocalarıyla, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’i ziyaret ettiler. Dr. Sinan Ateş, “Selen Gündüz sergilemiş olduğu güzel davranış sonrasında Türkiye’nin sevgili kızı, evladı oldu. Türkiye’nin bayrak sevgisini gösterdi. Bayrağın ihtiva ettiği durumu tüm dünyaya anlattı” dedi.

Sinan Ateş şunları söyledi: “Selen kardeşimizin şampiyonluğu kadar yapmış olduğu harekette önemliydi. Biliyorsunuz Merhum Başbuğ’un bir sözü var ‘Hepiniz birer Türk Bayrağı’sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.’ Selen kardeşimiz o sözün gereğini yerine getirdi. Nasıl ki Ulubatlı Hasan Konstantinopolis surlarına bayrağı dikip, İstanbul yaptıysa Selen de bizim gönüllerimize dikti. Milletçe böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Milletin gönlünde taht kurdu. Bayrak sevgisi bu milletin hepsinde vardır ama Selen onu perçinledi. Bundan sonra Selen’in şampiyonluklar alması önemli ama gönüllerin tek şampiyonu Selen. Kendisine çok teşekkür ediyorum, onu yetiştiren aileye, hocalarına, spor okuluna hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizde Selen kardeşimiz başta olmak üzere tüm sporcularımızın yanındayız.”


66 ülkeden 2094 sporcunun mücadele ettiği 4. WT Başkanlık Kupası Turnuvasında 37 kiloda altın madalya kazanan Milli Tekvandocumuz Selen Gündüz, sohbet esnasında yaşanan anı şöyle anlattı: “Kendimle gurur duydum, sonuçta Türkiye’yi temsilen gitmiştim. Birinci olup altın madalya aldım. İranlı sporcunun bayrağı çok büyüktü, bizim bayrağımız yanında biraz küçük kalmıştı ve ben de onun 2’nci olduğunu düşünerek ‘bu benim hakkım, benim bayrağım önde durmalı’ diyerek bayrağı iyi bir hareketle öne aldım. Böylece oradakilerin, hakemlerin, hocaların güvenini kazandım. Hepsi beni tek tek tebrik etti. Türk bayrağını öne çıkardığım için gururlu ve mutluyum. Bu sayede Türkiye gururlandı.”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ziyareti dolayısıyla Genel Başkan Ateş’e teşekkürlerini sunup memnuniyetlerini dile getirdi.’’