Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açtığı tazminat davasında, mahkeme ikinci kez reddi hakim talebini reddetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin, Man adaları belgelerine ilişkin yaptığı açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Anadolu 20’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya, davacıların avukatları katılırken, davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı da salonda hazır bulundu.

AVUKAT, YENİDEN REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmada mahkeme hakimi, davalı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatının mahkemeye sunduğu dilekçe ile yeniden reddi hakim talebinde bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine söz alan davalı avukatı Celal Çelik, dosyaya sunduğu reddi hakim talebi ile ilgili dilekçeyi tekrar ettiğini kaydetti.

HAKİMDEN KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATINA TEPKİ: NİYE ANLAMIYORSUNUZ

Mahkeme hakimi Memun Kılıç, davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatının bir önceki celsede reddi hakim talebinde bulunduğunu belirterek, “Benim sosyal medya hesabım yok, hiçbir dönem de olmadı. Gazetede bir haber çıktı diye bunun üzerine atlamak etik değil. Meslek adına üzülüyorum. Hukuk okuyan herhangi biri bunun reddi hakim nedeni olmadığını bilir” dedi. Herhangi bir sosyal medya hesabının olmadığını belirten hakim, “Avukat bey, al telefonumu sana vereyim, niye anlamıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Davacı Özdemir Bayraktar’ın avukatı ise, reddi hakim talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme hakimi, soyut ve genel bir anlatımdan ibaret olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinin reddine karar verdi.

“MÜVEKKİLİM, YOLSUZLUK KONUSUNDA HASSASTIR”

Davacı Özdemir Bayraktar’ın avukatı Abdullah Demirhan söz alarak, iftiralara maruz kaldıklarını söyledi. Demirhan, “Müvekkilim Özdemir Bayraktar, para konularında, özellikle de yolsuzluk konusunda çok hassastır. Bunu da davalı Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bilir. Kamuoyu önünde aklanmak ve vermiş oldukları manevi zararın tazminini istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, karşı tarafa iftira atılmadığını söyleyerek, “Davanın başından beri çıplak doğruları ifade etmekteyiz. Genel başkanımız tarafından ifade edilen milyonlarca doların aktarıldığı doğru olup iftira değildir” ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ankara Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yeniden yazı yazılarak davalı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal ve ekonomik durumun araştırılmasının istenmesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2017 tarihinde yaptığı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve yakın çevresinin Man Adaları’nda kurulu bir şirkete para transferi gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Ahmet Burak Erdoğan ve Bilal Erdoğan, kızları Sümeyya Erdoğan Bayraktar, Esra Albayrak, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürleri Özdemir Bayraktar, Sadık Albayrak, Osman Ketenci ve Orhan Uzuner avukatları aracılığı ile İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak 1 milyon 500 bin TL değerinde manevi tazminat davası açmıştı.

(Gamze Erdemir/İHA)