ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz bu ülkeye adaleti getirme yürüyüşüdür. Bu ülkenin 80 milyonu adaleti istiyor, 80 milyon bir arada huzur içinde farklılıkları zenginlik kabul ederek yaşamak istiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşü devam ediyor. Yürüyüşünün dördüncü gününe Kahramankazan'dan başlayan Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam'a 10 kilometre kalan verdiği molanın ardından yürüşünü sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, bu sırada gazetecilerin "yürüyüşün nasıl gittiği"ne yönelik sorusu üzerine, körelen vicdanları uyandırmaya yönelik kutsal bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Yürüyüşle adaleti aradıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Adalet devletin temelidir. Adaletin olmadığı yerde devlet, barış, huzur olmaz. O nedenle adalet için yürüyoruz. Bazıları rahatsız oluyor ama kimse rahatsız olmasın. Yürüyüşümüz bu ülkeye adaleti getirme yürüyüşüdür. Bu ülkenin 80 milyonu adaleti istiyor, 80 milyon bir arada huzur içinde farklılıkları zenginlik kabul ederek yaşamak istiyor. Onun için söylüyoruz adalet, adalet, adalet."

Öte yandan mola verilen yere gelen sanatçı Zülfü Livaneli de Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Eşi, çocukları ve gelinin de eşlik ettiği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü yağmur altında sürüyor.