CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Emin olun hiçbir askeri darbe döneminde bu kadar büyük acılar yaşanmadı. Şimdi 15 Temmuz'u fırsat bilip, karşı darbe yaptılar, kontrollü darbe yaptılar ve şimdi milyonları perişan ettiler." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kontrollü darbe dedim diye üzerimize geldiler. Ben her yerde ve her zaman bilerek konuşuyorum, bu insanlık dramları boşuna yaratılmıyor, topluma gözdağı verilmek isteniyor. 'Darbe yapmaya kalktılar, karşı darbe yaptık' sözü bana ait değil, o kişiye o zata ait." ifadelerini kullandı.

"Açlık grevinden vazgeçiniz"

Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Ankara'da sürdürdükleri açlık grevini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Buradan iki kardeşime istirham ediyorum açlık grevinden vazgeçiniz. Sizin sorunlarınızı nerede olursa olsun dünyanın herhangi bir yerinde dile getireceğim. Vazgeçin bundan." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Tarafsız cumhurbaşkanı 80 milyonun cumhurbaşkanıydı. Şimdi sadece ona oy verenlerin cumhurbaşkanlığı rolünü üstlendiği için milyonlarla cumhurbaşkanı arasında ciddi bir kopuş süreci yaşanıyor." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Amerika'da neler yaptığını bilmiyoruz. Gelecek. Eleştiri yapmak istemiyorum bu aşamada. Eğer oradaki görüşmeler Türkiye'nin lehine sonuçlanırsa buna saygı duyarız. Ama eğer oradan farklı bir tabloyla Türkiye'ye gelinirse herhalde bizim de söyleyecek sözlerimiz vardır." ifadelerini kullandı.