CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski yöneticileri, milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve il başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi'nde, Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, CHP'nin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın'ın da katıldığı toplantıda, halk oylaması sürecinde izlenecek yol ve CHP'de eskiden görev almış kişilerin buna yapacakları katkı değerlendirildi.

Eski yöneticilerin bulundukları bölgelerde vatandaşlarla bir araya gelerek, halk oylamasında "neden hayır demesi gerektiğini" anlatması üzerinde durulan toplantıda, bu süreçte, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin uzlaştırıcı ve birleştirici bir dil kullanmanın önemine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin asıl sorununun anayasa değil, darbe hukuku olduğu dile getirilen toplantıda, Türkiye'nin bu darbe hukukundan arınması gerektiği ifade edildi.

Eski yöneticilerin tek tek söz alıp fikirlerini açıkladığı toplantıda, Kılıçdaroğlu'na, bu süreçte "televizyon programlarına daha çok katılması" önerisinde bulunulduğu belirtildi.

aa