Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen "Doğumunun 100. yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı" hakkında açıklama yaptı.

Kılavuz'un açıklaması şu şekilde:

140 BİN ÜLKÜCÜ BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İN KABRİ’NDEN ATATÜRK’ÜN HUZURUNA YÜRÜDÜ

Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Kurultayı'nın İhtişamı Yeri Göğü İnletti

100.doğum yılı olması münasebetiyle Başbuğumuza atfettiğimiz 3.Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayını büyük bir coşku ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Çalıştayımız; doktora ve yüksek lisans düzeyinde öğrenim gören Türkiye’nin tüm illerinden 160, Avrupa Türklüğünden ve Türk Dünyasından 40 delege ve müşahitin 24 Kasım Cuma günü Ankara’da başladı.

25 Kasım Cumartesi günü şahsımın açış konuşmasını yapması ile devam eden çalıştay programımıza cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhına resmi törenle çelenk koyarak devam ettik. Anıtkabir özel defterine O’nun bize emanet bıraktığı cumhuriyete sahip çıkacağımızı ve gelecek kuşaklara aktaracağımızı dile getirdik. Akabinde çalıştayın gerçekleştirildiği otele geçilerek 9 farklı konu başlığı altında ikişer oturum şeklinde teşekkül eden çalıştay oturumlarımız gerçekleştirildi. Türk gençliğinin, Türk milletinin, Dünya Türklüğünün ve İslam âleminin karşılaştığı meselelere ışık tutacak mahiyette konular oturum başlıkları şeklinde seçilerek bu meselelere çözüm önerileri bilgili, birikimli, donanımlı kişiler tarafından ortaya konulmuştur.

“Alparslan Türkeş ve Ülkücü Gençlik” konu başlığımız altında Ülkü Ocakları’nın kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ülkücü gençliğe çizmiş olduğu misyon ve vizyon, başbuğumuzun eserlerinden yola çıkılarak ülkücü gençliğin tanımlanması, başbuğumuzun daha geniş kitlelerce tanınması ve kitlelere fikirlerinin aktarılması için neler yapılabileceği gibi meseleler üzerinde durulmuştur.

“Eğitim Sistemindeki Sorunların Gençler Üzerine Etkileri” başlıklı oturumumuzda ise; gençliğin yetiştirilmesinde en önemli faktör olan eğitim meselesinin yaşanan sorunlar minvalinde gençliği nasıl etkilediği ifade edilmiştir.

“İç ve Dış Göçün Sosyo-Ekonomik Boyutu” konu başlığı altında ülkemize yapılan ve ülkemizden yapılan göçlerin toplumsal ve ekonomik değişimleri nasıl etkilediği hususları üzerinde sorun ve çözüm önerileri ortaya konulmuştur.

“Sosyal Medya ve Diğer Kitle İletişim Araçlarının Gençler Üzerindeki Etkileri” başlıklı konumuzda çağımızın en yaygın haberleşme ve iletişim kaynağı olan kitle iletişim araçlarının olumlu ve olumsuz yanları üzerinde durularak sorun tespitleri yapılmış ve çözüm önerileri sunulmuştur.

“Toplumsal Yozlaşma ve Değerler Erozyonu” konu başlığı altında ise bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin popüler kültür tarafından uğradığı tahribat ve milli kültürümüzü tekrar canlandırarak gelecek nesillere medeniyet birikimimizi doğru bir şekilde aktarmanın metotları tespit edilmiştir.

“Türk Milliyetçiliği ve Demokrasi Anlayışı” başlığında ise demokrasinin millet egemenliğine dayandığı milliyetçiliğin ise milletten güç alarak kendi programını ortaya koyduğunun ve demokrasi ile milliyetçiliğin ruh ikizi olduğu yönünde görüşler beyan edilmiştir.

“Türk Toplumunda Aile ve Kadının Önemi” başlıklı oturumda kültürün ve milletin kökeninin aileye dayandığı, kadının ise Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunun fakat günümüzde aile kurumunun tahrip, kadına yönelik şiddetin arttığı ve buna sebep olan olguların tespiti ortaya konulmuştur.

“Uyuşturucu ve Diğer Madde Bağımlılıklarıyla Mücadele” konu başlığında gençliğimizi adeta esir alan uyuşturucunun gençliğimizden nasıl uzak tutulacağı, bu anlamda ailenin ve gençliğin nasıl bilinçlendirileceği gibi hususlar üzerinde durularak çözüm önerileri sunulmuştur.

“Ülkücü Gençliğin Türk Dünyası Algısı” adlı son başlığımızda ise Turan ülküsü olan Ülkücü Türk Gençliğinin Türk Dünyasına yönelik algıları tespit edilerek bu minvalde nelerin yapılabileceği üzerine hususlar belirtilmiştir.

Bu şekilde oturumlar sonlandırılmış, delegasyonun ortaya koyduğu sorun tespitleri ve çözüm önerileri sonuç bildirgesi haline getirilerek, düzenlenen toplantıda şahsım tarafından ilan edilmiştir. Çalıştayımız oldukça verimli ve akademik bir havada geçmiştir. Akabinde ise; çalıştay delege ve müşahitlerine, moderatör ve raportörlerine plaket takdimi gerçekleştirilerek çalıştayımız sonlandırılmıştır.

26 Kasım 2017 Pazar günü Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya teşrif eden yüz binlerce adanmış Türk gencinin katılımı ile başkentimiz en görkemli gününü yaşamıştır. Şahsi hiçbir menfaat ve beklentisi olmayan yüz binlerce genç iman dolu göğüsleriyle milletimizin ve devletimizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda son nefeslerine kadar devletinin ve milletinin yanında olduklarını büyük bir coşku ve kararlılıkla haykırdılar. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinden, Türk Dünyasından Ankara’ya akın eden ülkücü Türk gençliği Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in manevi huzurunda toplanarak büyük bir vakar, inanmışlık ve coşku ile başbuğumuzu rahmet, minnet, saygı ve özlemle anarak cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtmezarına doğru yüzyıllarca unutulmayacak, hafızalara kazınacak tarihi bir şekilde yürüyüşe geçmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundaki bu büyük kalabalık, Türk gençliğinin ilelebet milletinin hizmetkârı ve cumhuriyetin teminatı olduğunun açık göstergesi olmuştur. Akabinde yüzbinlerle beraber büyük bir aşkla ve heyecan içerisinde toyumuzun düzenleneceği Ankara Spor Salonuna hareket ettik. Yürüyüşümüz ve toyumuz Türk gençliğinin bir tufan kopmuşçasına milletine ve devletine olan muhabbetine vesile olmuştur. Yüzbinlerce vatan, millet, bayrak sevdalısı bozkurt ve asena kucaklaşarak hasret gidermiş, birlikte olmanın bahtiyarlığını ve heyecanını yaşamıştır. Cenab- Allah’a sonsuz şükürler olsun ki ülküdaşlarımızın yüksek bir vazife şuuru ile yürüyüş ve salon içerisindeki ciddiyeti, disiplini, birlik ve beraberlikleri göz kamaştırmış, bizlerin göğsünü kabartmış, cümle aleme örnek olmuştur

Dünya yerinde durdukça; yeise kapılan, milletimizin yarınları adına umutsuzluğa duçar olan insanlar ülkücü Türk gençliğinin bu emin ve kararlı adımlarını, Allah ve vatan diyerek çarpan yüreklerini hatırladıkça üzerindeki karamsarlık perdesini yırtarak mücadele için kendinde bir güç bulacak, şölenimiz; herkese ilham kaynağı olacaktır. Bu ilham yaşanan asrı Türk’ün asrı yapacaktır. Meydanlara, alanlara ve Ankara’ya sığmayan bu çelikten irade Türk milletinin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Ülkücüler var oldukça Türk milleti de var olacaktır. Bu mahşeri kalabalık ve yürüyüş bunun apaçık bir göstergesidir.

Böylesi mahşeri bir kalabalığın toplanmasına vesile olan Türk milliyetçiliğinin öncüsü Ülkücü hareketin kurucusu, Türk’ün son başbuğu Alparslan Türkeş Bey’in adı, mirası, fikirleri kıyamete dek var olacağı adeta tescillenmiştir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş bedenen aramızda olmasa da fikirleri ve mirası milliyetçi-ülkücü Türk gençliğinin aklında, fikrinde ve yüreğinde ebediyen yaşamaya devam edecektir. Bizlerin böylesi bir kutlu ve coşkulu yürüyüş ve kurultay tertip etmesinde her türlü desteği sunan hareketimizin ve Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’e, Türklüğünü haykırıp gökkubbeyi sarsan ülküdaşlarıma ve bizlerin mutluluğuna, coşkusuna ortak olan Türk milletinin her bir ferdine teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Dünya döndükçe hatırlanacak, eşi benzeri görülmemiş olan bu kutlu yürüyüşün Türklüğe, Türk milletine ve Dünya Türklüğüne hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Saygılarımla…

Kurultayın diğer fotoğrafları ilgili foto galerisinde