Karamollaoğlu, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin öne alınma ihtimali olduğunu iddia ederek, "Ekim ayı sonuna kadar bir seçimin yapılma ihtimali olduğunu hep dikkate alıyoruz, hafızamızda tutuyoruz. 'Erken bir seçim' diye tarif etmiyorum, 'baskın bir seçim' olarak tarif ediyorum." diye konuştu.

Bölgesinde ciddi gelişmeler olan Türkiye'nin önemli problemlerle karşı karşıya bulunduğunu belirten Karamollaoğlu, bölgemizi yeniden dizayn edenlerin Türkiye'nin her adımı dikkatle takip ettiklerini anlatarak meselelere ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini vurguladı. 

TEOG'un kaldırılmasına değinen Karamollaoğlu, "Birdenbire Sayın Cumhurbaşkanımız 'TEOG da neymiş kalksın' dedi. Başbakan, Milli Eğitim Bakanı, Müsteşar, Talim Terbiye Kurulu Başkanı şaşırdı. Onların haberi yok. Böyle bir mantaliteyle eğitimi düzeltemezsiniz." dedi.

Hükümetin ekonomi politikaları ile dış politikasını da eleştiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Kuzey Irak'ta meydana gelen hadiselerden dolayı müthiş bir tepki içindeyiz. Milli davamız, herkes ayağa kalkıyor. Peki o oluşum nasıl meydana geldi? Gidiyoruz, Amerika'yı suçluyoruz. Onlarla olan dostluğumuz bozuldu mu? Yok. Amerika hala bizim bir numaralı müttefikimiz. Bu oluşumları meydana getirenlerle biz bu kadar sıkı ilişki içindeyken, oradaki insanları sadece suçlamamız bir fayda verir mi? Vermez."

Temel Karamollaoğlu, "AK Parti'deki metal yorgunluğu" ifadelerini de anımsatarak, şunları kaydetti:

"Kendi partinizin beka problemini artık toprağın ayağınızın altında kaydığını gördüğünüz için, ülkenin bekasıyla özdeşleştirip vatandaşa böyle sunmaya kalkarsanız en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Metal yorgunluğu... Metal yorgunluğu önemli bir şey. Metal yorgunluğu olan bir malzeme kullanılamaz. Metal yorgunluğu AK Parti'nin teşkilatlarında, tabanında değil tepede var. Bununla ne kastediyorum? Bugüne kadar uygulanan politikalarda var. Bu politikalar değişmeden Türkiye rayına oturamaz."