TBMM Kabatepe Parkı'ndaki şenlikte konuşan Meclis Başkanı Kahraman, etkinliğin ilk olarak 2004 yılında TEMA Vakfınca organize edildiğini anımsatarak, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı minnetle andığını söyledi. 

Şenliğin 2012 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile yürütüldüğünü hatırlatan Kahraman, TBMM bahçesinden topladıkları ve OGM, ziraat fakülteleri ile TEMA Vakfı gibi kuruluşlara gönderdikleri meşe palamutlarının toprakla buluşmasını sağladıklarını, üretilen fidanların da Türkiye'nin her yerinde ağaçlandırma çalışmalarında kullanıldığını anlattı. 

TBMM Başkanı Kahraman, etkinliğin ardından gazetecilerin, "Cumhurbaşkanı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında belge polemiği yaşanıyor. Meclis Başkanı olarak bunu nasıl değerlendirdiniz?" sorusu üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben de sizler gibi takip ediyorum. Bu tip polemiklerin kavgaya dönüşmemesi, sıkıntı vermemesi ve normal müzakere tarzında sürmesinin gerektiğine inanıyorum. Hakikatler hiçbir zaman örtülmez, ortaya çıkar. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen mihrakların ekmeğine yağ sürmeyelim, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmayalım, birbirimize anlayışla davranalım ve kardeş olduğumuzu her zaman hatırlayalım."

"Canlıya eziyet etmek bizim anlayışımızda yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Erzincan'da bir kediye uygulanan şiddetle ilgili soruyu yanıtlarken, bu konudaki yasal düzenlemenin Mecliste komisyondan geçtiğini, ancak kadük kaldığını anımsattı.

Vatandaşları şuurlandırmak gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Onlar da canlı. Canlılara eziyet etmek bizim anlayışımızda, kültürümüzde yoktur. Dolayısıyla onları korumak lazım. Görüntüleri gördüm, çok üzüldüm. Bunları mutlaka cezalandıracağız. Zaten büyük cezalar veriyoruz. Burada kültür oluşturmamız lazım. Cana kıyılamaz, eziyet edilemez. Onlar da can." ifadelerini kullandı.