Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bazı ülkelerin de göstermesi gerekir. Hiç kimse Suriye, Irak üzerinden bölgeyi tekrar dizayn etme, şekillendirme, bölgede küçük ama bağımlı yapılar oluşturma gibi hesabının başarıya ulaşacağını düşünmesin. Türkiye bu oldu bittilere kesinlikle müsaade etmeyecektir." dedi.

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Başbakan Danışmanı Adnan İnanç ile Hakkari'ye gelen Işık, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür tarafından karşılandı.

Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Toprak'ı ziyaret eden Işık, burada yaptığı açıklamada, kentteki kamu hizmetlerini, yapılan çalışmaları, varsa eksiklikleri, aksaklıkları değerlendireceklerini, alacakları notları Ankara'da takip ederek Hakkari'nin en iyi hizmeti alması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. 

"Terörün kökünü kazıyana kadar mücadele sürecek"

"Ülkenin hiçbir dağında, hiçbir düzlüğünde, hiçbir köyünde, mahallesinde, hiçbir sokağında bir tek terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz." diyen Işık, terörle mücadelede kararlılıklarının sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

Işık, 40 yıla yaklaşan terörle mücadele tarihinde en güçlü koordinasyonun yapıldığı, kurumların tam ahenk içinde çalıştığı, siyasi iradenin en güçlü olduğu ve sahada bunun yansımalarının en iyi şekilde hissedildiği dönemi yaşadıklarını anlatan Işık, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele en başarılı dönemini yaşıyor. Teröristlerin adım atamaz hale geldiği bir dönemdeyiz ama kökünü tamamen kazıyana kadar bu mücadele sürecek. Terörle mücadelede ne kadar kararlıysak, halkımızın huzurunu, refahını sağlamak, kamu hizmetlerinin en güzel, en hızlı ve en adaletli şekilde gelmesini sağlama konusunda da o kadar kararlıyız."

"Terörle mücadeleye vatandaşların desteği tam"

Vatandaşların da Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile bölgede yürütülen terör operasyonlarına tam destek verdiğini aktaran Işık, şunları kaydetti:

"Bizim vatandaşımızın büyük bir feraseti ve basireti var. Bu milleti büyük yapan özelliklerinden biri basiret ve feraset sahibi olmasıdır. Neyin niçin yapıldığını iyi bilirse vatandaşlarımız ona göre tavrını belirliyor. 23 Temmuz 2015'ten sonra çözüm sürecini sabote eden terör örgütüne karşı vatandaşın tavrı o kadar net oldu ki bunu herkes çok net görüyor. Şu anda devletin terörle mücadelesine vatandaşların desteği tam. Bu Hakkari'de de, Şırnak'ta da, Yozgat'ta da, Edirne'de de, İstanbul'da da, İzmir'de de böyle. Hakkari'de yaşayan bir kardeşimiz de gece yarısı kapısının çalınarak bir teröristin herhangi bir şekilde kendisini rahatsız etmesini istemiyor. Daha önce bunlar yaşandı. Hem terörle mücadeleye halkımızın desteği tam hem de Afrin'deki harekatın hangi amaçla yapıldığını vatandaşlarımız çok iyi anladı."

Işık, Afrin'deki harekatın Kürtlere yönelik yapıldığına yönelik algı operasyonlarına da vatandaşların inanmadığının altını çizerek, harekatın Kürtlere değil, Kürtlere en büyük zulmü yapan PYD'ye, YPG'ye karşı yapıldığını vatandaşların gördüğünü söyledi.

"Harekatta bir tek sivil kaybı yok"

Kürtlere en büyük zulmü PYD/PKK/YPG terör örgütünün yaptığını belirten Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Afrin'deki Kürtleri, Türkmenleri, Arapları hem de diğer unsurları zulümden kurtarmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile yaptığı Afrin operasyonuyla mümkün olacak. Vatandaşımız bunu gördüğü için bu operasyona destek veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de sivil kaybın olmaması için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Şu ana kadar hamdolsun, bazılarının yaptığı propagandaya kimse inanmasın, bir tek sivil kaybı yaşanmadı. Bizim temel sloganımız belli Afrin Afrinlilerindir. Afrin'i Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne işgal ne de orada uzun süre kalmak gibi bir düşüncesi vardır. Terör unsurlarından Afrin temizlenince Türk Silahlı Kuvvetleri kendi görev alanına geri dönecektir ama orada bir terör oluşumuna da asla müsaade edilmeyecek."

Işık, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurgulayarak, Irak ve Suriye'nin parçalanmasına ve bölünmesine kesinlikle taraftar olmadıklarını belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Işık, açıklamasının ardından, valilikte yapılan toplantıda kurum amirlerinden brifing aldı.