İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfına tehdit maili atan provokatör de hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk polisine güvenin."

Hrant Dink Vakfına yönelik tehdide ilişkin soruşturmada gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hrant Dink Vakfının Twitter hesabından yapılan "27-28 Mayıs’ta Hrant Dink Vakfına e-mail ile ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Son dönemde yükselen nefret dili ve oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak, yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak için bu duyuruyu yapmanın görevimiz olduğu kanaatindeyiz." şeklindeki paylaşım üzerine tutanak tutularak resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında emniyete, tehdit olayına ilişkin gereken tüm araştırmanın titizlikle yürütülerek şüpheli veya şüphelilerin tespitine çalışılması ve ilgili elektronik postanın incelenmesi talimatı verildi.

Yapılan çalışmalar sonunda söz konusu tehdidin yapıldığı e-postasının kullanıcısı olduğu belirlenen H.A. isimli şüpheli, Konya'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'a getirilen şüphelinin "kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından kaydı olduğu tespit edildi.