Başbakan Binali Ylıdırım, “Bugün AK Parti’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koyanların adresini milletimiz iyi biliyor. Kandil’den, Pensilvanya’dan talimat alanların, medet umanların bu hevesleri sandığın içinde kalacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. AK Parti’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefe koyanların adresini milletin bildiğini ve Kandil’den, Pensilvanya’dan talimat alanların, medet umanların bu heveslerinin sandığın içinde kalacağını söyleyen Yıldırım, “AK Parti gençliği ruhunu emperyalistlere kiralayanlara değil, ülkesine, milletine, bayrağına gönül verenlerle birliktedir. Türkiye’nin pırlanta gençliği Türkiye düşmanlarına değil kendi kaderine, kendi liderine, Recep Tayyip Erdoğan’a tabidir, liderine sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 16 yılına değinen Yıldırım, “AK Parti 29 yeni havalimanı, dev şehir hastaneleri, 285 bin yeni derslik, 111 yeni üniversite, hızlı tren, hastane, ambulans, 20 bin kilometre bölünmüş yol, 300 tünel, 78 ile doğalgaz getirmek demektir. Bu hizmetler AK Parti’nin karnesinde, milletin gönlünde yer almıştır. AK Parti demek Türkiye’yi 3,5 kat büyütmek demektir. AK Parti Türkiye’yi başarıdan başarıya taşıyan kadrolar demektir. Marmaray’ı, Avrasya’yı, Yavuz Sultan Köprüsü’nü, Osman Gazi Köprüsü’nü yapmak demektir. AK Parti’yi tanımak için Türkiye’nin her köşesine gidin, her yoluna, her havaalanına bakın” diye konuştu.

AK Parti’nin terörün belini kıran iktidarın, partinin adı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Dörtlü ittifak ne diyor; Recep Tayyip Erdoğan olmasın da Türkiye’ye ne olursa olsun. 16 yıldır siyasi, ekonomik istikrar bozulsun, Türkiye düşmanlarına gün doğsun. Türkiye o kötü günlere, kriz günlerine yeniden dönsün ama AK gençlik iman dolu göğsüyle buradan haykırıyor. Bu şarkı burada bitmez. Siyasi, ekonomik istikrar için durmak yok yola devam. Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin cumhurbaşkanı yapmaya var mıyız? AK kadroları güçlü bir şekilde Meclise taşıyacak mıyız? Bu aşk, heyecan sizde oldukça hiç kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Geleceği birlikte inşa ediyoruz. Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millete ait emaneti teslim edeceği nesil sizsiniz. Siz diriliş neslisiniz, Asım’ın neslisiniz. Bu millete kumpaslar kuruldu. AK Parti ile millet arasındaki köprüler yıkılmak istendi. Kapatma davası gördük, siyasi yasaklamalar, muhtıralar, 15 Temmuz hain darbesini de gördük. Hepsini gördük, yaşadık ama yılmadık. Allah’ın hesabı zalimin planından daha büyüktür dedik” dedi.

(İlker Turak/İHA)