SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de terör örgütünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstermesiyle ilgili, "Bugün çok çirkin, açıklanması mümkün olmayan, maalesef ve maalesef İsviçre makamlarının izin vermiş olduğu bir toplantı içinde kullanılan bir slogan, bir de resim vardı. Bunu kınıyoruz, lanetliyoruz. Bunun arkasındaki düşünceyi de lanetliyoruz." dedi.

Kılıç, Terme ilçesindeki bir tesiste sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'de milletin geleceği ile ilgili bir sistemi ülke içindeki siyasi partilerin kendi içinde tartışarak halka anlattıklarını ancak bugün İsviçre'de bardağı taşıran bir olay yaşandığını belirten Kılıç, farklı siyasi parti temsilcilerinin de bu ülkedeki olaya aynı tepkiyi vereceğini düşündüğünü söyledi.

Kılıç, "Bugün çok çirkin, açıklanması mümkün olmayan, maalesef ve maalesef İsviçre makamlarının izin vermiş olduğu bir toplantı içinde kullanılan bir slogan, bir de resim vardı. Bunu kınıyoruz, lanetliyoruz. Bunun arkasındaki düşünceyi de lanetliyoruz. Pankart şudur; Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi yanında bir silah vardı ve İngilizce olarak haddini bilmez, ahlaksız birilerinin oraya yazmış olduğu 'Erdoğan'ı öldürün' yazısı vardır. Haddinizi bilin, hududunuzu bilin. Samsun'dan haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bu şekilde laf uzatmak sizin haddiniz değildir, yeriniz de değildir, kendinize gelin." ifadelerini kullandı.

Oradaki resimlere dikkatlice baktığını aktaran Kılıç, terör örgütünün paçavralarını taşıyanlar ve onu sallayanlara hiçbir müdahale yapılmadığına dikkati çekti.

Dünya üzerindeki her terör örgütü ile sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediklerini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Terör bir insanlık suçudur. Bunlar cani, katil sürüsü. Teröristlerin yanında duranlar, bunun hesabını tarih önünde veremezler, milletlerine de veremezler. Eğer bununla alakalı olarak gerekli işlemleri tesis etmezlerse İsviçre makamları, bunun cevabı çok ağır olacaktır. Ben hayatımın ilk yıllarını Avrupa'da, yani Almanya'da geçirdim. Bu hiçbir demokrasiye, hiçbir insan hakkına, hiçbir uluslararası ilişkiye sığmayacak bir harekettir. Bunun açıklaması yoktur."

Avrupa'nın bir aydır Türkiye üzerinden açıklamalar yaptığına işaret eden Kılıç, "Biz yapmıyoruz. Kendiniz yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz 'Türkiye'. Niye ırkçılığın sarmalına girdiniz? Irkçılığa teslim olmak üzeresiniz. Bunu da aşabilmek için aklınızca Türkiye ile alakalı bir şeyler söyleyerek onu kullanmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın, Türkiye sizin iç politika malzemeniz değildir. Siz önce gidin de ülkelerinizdeki ırkçılık sarmalına niye yakalandığınızı araştırın." değerlendirmesinde bulundu.