GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Samsun'da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Türkiye tüm dünyaya büyük organizasyonları gerçekleştirecek kapasitede olduğunu gösterdi. Biz yaparız, bu millet her şeyi yapar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayolu ile Samsun’a geldi. Bakan Bak, ilk olarak Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Kaymak, Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sporcular tarafından karşılandı. Bakan Bak, karşılama sonrasında valilik şeref defterini imzaladı. Burada açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının gerçekleştirildiği Samsun’da vatandaşların salonlarda tribünleri doldurduğunu söyleyen Bakan Bak vatandaşlara teşekkür etti.

Bir basın mensubunun ‘Spor Yasası Türkiye’nin gündeminde, federasyon sizi ziyarete geldi, hiç gündeme geldi mi bu yasa? Sizin döneminizde bu yasa çıkabilecek mi?’ sorusu üzerine Bakan Bak, “Bunu konuşmayalım ama bizim bakanlığımızın çalışmaları var. Bu işler biliyorsunuz inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bunu diğer vekil arkadaşlarımızla, futbol kamuoyuyla ve spor kulüpleri ile birlikte yapacağız. Bu birlikte yapmamız gereken bir iş” dedi.

23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili bir soru üzerine Bakan Bak, “Türkiye 15 yıldır spora yaptığı yatırımlarla tüm dünyada dikkate değer bir değişikliği ifade ediyor. Türkiye pek çok organizasyonu gerçekleştirecek kapasitede. Ama dediğim gibi öncelikle gençlerimizi daha iyi yetiştirmemiz lazım. Spordaki başarılar bununla beraber zaten gelecek. Bununla ilgili Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri var. Bu merkezlerde sporcularımız yetiştiriliyor. Türkiye pek çok büyük organizasyonu gerçekleştirecek kapasitede. Pek çok dünya şampiyonasını, 2 defa Akdeniz oyunlarını başarıyla organize etti. Şimdide 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nı gerçekleştiriyoruz. Türkiye tüm dünyaya büyük organizasyonları gerçekleştirecek kapasitede olduğunu gösterdi. Biz yaparız, bu millet her şeyi yapar” diye konuştu.