GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bütçeden en fazla payı eğitime ayırdıklarını belirterek, "2018 yılında 134 milyar 700 milyon lira eğitime pay ayırdık. Çünkü eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz, her şeyin başı eğitimdir, eğitilmiş ve bilinçli gençlerdir." dedi.

Gül, Ocaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik etti.

Mesleki liselerde verilen eğitimin önemine değinen Gül, "Mesleki liseler, özellikle 28 Şubat döneminde ortadan kaldırılmaya, engellenmeye çalışıldı. Ama şu anda mesleki eğitimler Türkiye için çok önemli konumda." dedi.

Bakan Gül, eğitimde çok önemli mesafeler aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Artık okul başladığında sıralarınızda kitaplarınızı bulabiliyorsunuz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize, ailelerine devletimiz her türlü desteği veriyor. En büyük payı eğitime ayırıyoruz. 2018 yılında 134 milyar 700 milyon lira eğitime pay ayırdık. Çünkü eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz, her şeyin başı eğitimdir, eğitilmiş ve bilinçli gençlerdir. O yüzden eğitime desteği artırmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin bizlere kattığı katkıyı en iyi sizler biliyorsunuz. Bu nedenle öğretmenlerimizin de sayısını artırdık. 15 yılda 586 bin öğretmen ataması yapıldı, 284 bin derslik yaptık. Eğer bireyler, gençler eğitimli olursa Türkiye daha güçlü olur. Bizler sizlere güveniyoruz."

Bazı öğrencilere karnelerini de veren Bakan Gül, takdir alan öğrencilere ise spor ayakkabı hediye etti.

Törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de katıldı.

Gaziantep'te 527 bin 968 öğrencinin karne aldığı öğrenildi.