Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alındı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gece rahatsızlanan Baykal, özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.

Bu arada, Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki konutundan 2 yakınıyla birlikte çıkan Olcay Baykal, soruları yanıtsız bıraktı.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Güzel: Baykal'ın bilinci açık

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, hastanelerinde tedavi gören Baykal'ın sağlık durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Baykal'ın bu sabah saatlerinde sol tarafında güçsüzlük şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, beyin cerrahisi, nöroloji, radyoloji ve anestezi bölümlerindeki uzmanlar tarafından müdehale yapıldığını belirtti. Güzel, "Müdahale sonucunda çekilen anjiyoda beyin damarlarında ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Bu tıkanma nedeniyle de kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı." diye konuştu.

Yapılan işlemle tıkanan beyin damarının açıldığına dikkati çeken Güzel, "Açılan yere stent konuldu ve şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal'ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize gelmişti. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz. İlerleyen dönemlerde de tekrar açıklama yapacağız." ifadesini kullandı. 

Güzel, gazetecilerin, beyin fonksiyonlarının yerinde olup olmadığına yönelik sorusuna, "Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol ektremitelerinde, yani kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var." yanıtını verdi. 

İlk önce gribal enfeksiyon şeklinde bilgiler alındığının hatırlatılması üzerine de Güzel, "Tabii ki pıhtının sebebi değişken olabilir ama direkt bir şeye bağlamamız çok zor. Diyebileceğim, tıkalı olan damar açıldı, stent koyuldu ve yoğun bakımda tedavimiz devam ediyor. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmış olmasının da faydası var. Gecikilseydi beyindeki fonksiyonlardaki bu güçsüzlüğün geri dönme şansı daha az olacaktı. Erken dönemde yapılmış olmasının daha iyi olacağını ve düzelip aramıza sıhatli olarak katılacağını tahmin ediyoruz." bilgisini verdi. 

Güzel, bu durumun geçici olup olmadığana ilişkin, bunun yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre belli olabileceğini söyledi. 

Herhangi bir felç riskinin olup olmadığına yönelik olarak da Güzel, "Sol kolu ve sol bacağında kısmi, hafif derecede bir güçsüzlük var. Zaten beyindeki damarın tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Tıkanıklık açıldı. Bunların düzelmesini bekliyoruz ama takip sonucunda ancak bunları belirtebileceğiz." dedi.

Prof. Dr. Güzel, tekrar bir cerrahi operasyonluk durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Damar açılma işlemi de kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bir cerrahi işlem yapılmadı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Durumun ne yöne gideceğini bilemiyoruz ama şu anki durumu bilinci açık, kendinde ve konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hastaneye geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Antalya Milletvekili Baykal'ı ziyaret için hastaneye geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Baykal'ı ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunması bekleniyor.

Baykal'ı ziyarete gelenler arasında bazı CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl

Baykal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, çıkışta yaptığı açıklamada, "Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler. Korkulacak bir şey yok." bilgisini verdi

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav

Baykal'ı hastanede ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da "Şu anda çıktı, durumu iyi. Yoğun bakımda bir süre istirahat edecek. Yaşamsal bir tehlikenin olmadığı anlaşılıyor." bilgisini verdi.

Sav, "Bu tamamen hepimizin, Allah göstermesin, bir anda karşılaşacağı bir olgu. Onun için sağlığın ne olacağı belli olmaz. Deniz Bey de sağlığına çok itina eden bir insandı fiziki bakımdan ama böyle bir sağlık sorunuyla yüz yüze geldi. Tedavisi mümkün. Başta Deniz Bey olmak üzere hepimize sağlıklar diliyorum. CHP ailesi kederlenmesin, üzülmesin. Daha sağlıklı bir şekilde aramıza döneceğine inanıyorum." diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Baydar

Kendisi de hekim olan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, hastane çıkışında Baykal'a yapılan operasyonda bulunduğunu belirterek,"Anjiyo işlemi bittikten sonra uyandırıldı ve yoğun bakımda. Şu anda Genel Başkanımızın durumu gayet iyi. Bunu bilgilendirmek ve bazı karışıklıkları önlemek açısından bu bilgiyi paylaşmak istedim. Ben de operasyonu izledim. Bilinci açık, konuşmasında herhangi bir problem yok. Önümüzdeki 48 saat sonra yoğun bakımdan çıktıktan sonra sizler de basının karşısında göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Baydar, "Sol bacağında bir sıkıntı yok, sol kolunda bir miktar kuvvet kaybı vardı anjiyoya girmeden önce. Onun da eskiye göre daha iyi olduğunu gördük." diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar

Hastaneye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Ciddi bir şeyinin olmadığını ve şu anda tedavi altında olduğunu öğrendim. Deyinde bir pıhtı atılmış, o temizlenmiş. 'Herhangi bir sıkıntı yok' diye doktorlardan bizzat duydum. Sağlığının yerinde olduğunu söylediler." dedi.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de Baykal'ın gribal bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye geldiğini, bu sırada damarında tıkanıklık tespit edildiğini belirterek, bu tıkanıklığın ilaçla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Deniz Baykal'ın dün Strazburg'dan Ankara'ya geldiğini ifade eden Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur." diye konuştu. 

Ateş, Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydetti.