Bakan Eroğlu, Anıtpark önündeki 112 Acil Çağrı Merkezi standını ziyaretinde, 112'yi arayanların bazen istemeden buradaki görevlileri meşgul ettiğini belirtti.

Bu servisin gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, "Bu servisi gereksiz yere meşgul edenler, belki bir hayatın sönmesine neden olabiliyor. Dolayısıyla bunu dikkate alsınlar. Aynı şey kendi başlarına gelebilir." diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra Hamidiye Ortaokulu'na giderek, okul bahçesine "Okullar hayat bulsun" projesi kapsamında fidan dikti.

Ardından Korel Termal Otelde düzenlenen Afyonkarahisar Merkez Demirçevre Göleti Temel Atma Merasimi'ne katılan Eroğlu, Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe düşmanlarının sayısının da arttığını vurguladı.

- "Her zamankinden daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz"

Düşmanların Türkiye'nin etrafını çevirmek istediğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye birtakım hile ve desiselerle plan kuruyorlar. Tarihçi olarak bunu çok iyi biliyorum. Osmanlı'yı da yok etmek için planlar yapmışlardı. O planlar devam ediyor. Bu topraklar kanla, şehit kanlarıyla yoğrulmuş. Biz her zamankinden daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Hükümetimiz savunma sanayisine çok önem veriyor. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının büyük kısmını kendi yerli kaynaklarımızdan karşılıyoruz. Hatta şu anda ihraç etmeye başladık. Dünyada çok nadir ülkeler silahlı insansız hava araçları yapıyor. İnsansız hava araçlarını biz de yapıyoruz. Atak helikopterimiz muhteşem oldu. Bunlar yeterli değil, Türkiye'nin hedefi dünyada lider bir ülke, küresel bir güç olmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız."

- "Türkiye büyük hedeflerini gerçekleştirerek küresel bir güç olacak"

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalarla susuz şehir bırakmadıklarına işaret eden Eroğlu, "Bütün dereleri ıslah ediyoruz. Dünyanın en büyük barajlarını inşa ediyoruz. En büyük mutluluğum nedir biliyor musunuz? Bu tesisleri, barajları yabancılar yapardı. Bizdeki arkadaşların kendine güveni yoktu. Türkiye büyük hedeflerini gerçekleştirerek küresel bir güç olacak. Biz yükselişteyiz." değerlendirmesini yaptı.

Eroğlu, daha sonra butona basarak, Merkez Demirçevre Göleti'nin temelini attı.