Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla diyorum ki, bu ihanetin içine girmiş herkes cezasını çekmelidir." ifadelerini kullandı. "Ülkemizde insana, özellikle kadına dair yanlış algılar, yanlış kabuller, yanlış uygulamalar varsa bunun sebebini dinimizde veya kültürümüzde değil daha derinlerde aramak durumundayız." diyen Erdoğan, "Bu bakımdan biz kadınlarımızın meselelerine sahip çıkmakla aslında tüm milletimizin, hatta tüm insanlığın dertlerine derman aramış oluyoruz. Bunun da ötesinde kadınların hak ve adalet temelinde sahip oldukları eğitim, çalışma, ayrımcılık, şiddet gibi sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını da biliyoruz. Çünkü kadın yoksa, toplumun yarısı yoktur." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanlığımız şu ana kadar şiddete uğramış 20 bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadınlarımızın yalnız olmadığını göstermiştir." dedi.

Yeni bir eylem planı hazırlandığını belirten Erdoğan, "Erken yaşta ve zorla evlilik, artık geride bırakmamız gereken bir başka önemli sorundur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddet konusundaki sözleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddet konusundaki sözlerini "skandal ifadeler" olarak nitelendirerek, şöyle devam etti:

"Kadınlara yönelik toplantıda bu zat aynen şöyle diyor; 'erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil alenen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum."

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ile ilgili olarak da Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi burada ismini dahi anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı, varsa çıkar milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, kendisi ve ailesiyle ilgili ileri sürdüğü iddialara ilişkin 1,5 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti. 

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma yıl dönümü

Erdoğan, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma yıl dönümü... Valime talimatı verdim, 'O gün Çanakkale Belediye Başkanına orada söz vermeyeceksin.' Oradaki programın sahibi validir, en tepe noktada başbakandır, cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla seçimle bir belediye meclisine üye olarak girmiş bir meclis üyesini o meclisten kovan insan bunun bedelini ödemelidir." dedi.