Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatlarının Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Gebze - Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey." ifadelerini kullanarak, "Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nda çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla iftihar ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Günde 1 milyon 700 bin yolcu taşınacak"

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı ile ilgili, "İstanbul'un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak." diyen Erdoğan, "Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarmış oluyoruz." dedi.

"Demir İpek Yolu'nun İstanbul etabını oluşturuyor"

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın, Londra'dan Pekin'e kadar uzanacak Demir İpek Yolu'nun İstanbul etabını oluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz artık Pendik'i son durak olarak kullanmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Sandıkta yapılacak hatanın bedelini tüm şehir ödüyor"

Erdoğan, "Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o adaya oy verenler değil, tüm şehir ödüyor, bunu şehrimize ödetmeyelim." dedi.

"İstanbul'u en çok ziyaret edilen şehirler listesinde ilk sıralara çıkarmakta kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'u dünyanın en çok ziyaret edilen şehirler listesinde, 8'incilikten ilk sıralara çıkarmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.