Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Stadyumu'nda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nce düzenlenen "İmam Hatip Gençlik Buluşması"ndaki konuşmasında, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik vesileyle gençlerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan, imam hatip okullarının temelini atanlar başta olmak üzere on yıllardır bu okulların kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olanlara teşekkür ederek, yaşamı yitiren öğretmeleri, yöneticileri ve destekleriyle bu müesseseleri yaşatan hayırseverlere rahmet diledi.

Tek parti döneminde kapatılan bu okulları tekrar açan merhum Başbakan Adnan Menderes'e ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, son nefesine kadar imam hatip okullarının kök salması için mücadele eden büyük dava, ilim ve gönül insanı Mahmut Celaleddin Ökten'i de yad etti.

"Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu büyük davaya gönül veren, katkı sunanlara şükranlarını sunarak, gençlere şöyle seslendi:

"Bugünlere kolay gelmedik. Sizleri üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik, sabrettiniz. Unutmayın, sabreden kimse zafere ulaşır. Bu sabrın sonunda hamdolsun, bütün okullar kapatılmıştı, 600 binden 60 bine indirilmişti. Fakat şimdi devran değişti. Artık isteyen istediği okula, istediği gibi katsayılar kalktı gidebiliyor mu? Sizden bundan sonra başarı bekliyorum. Rekabetçi olacaksınız. İlimde, irfanda rekabet istiyorum. Onun için de gayretlerinizi çok önemsiyorum. Unutmayın, başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır. Omuzlarında Fatih'in emanetini taşıyan şu gençliğin Asım'ın neslinin yetişmesi için gerçekten çok emek verildi. Uzun yıllara sarih çileler, baskılar ve mücadeleler sonunda bugünlere geldik. 4 çocuğu imam hatipten mezun olmuş bir baba olarak okulların kapısında anne baba olarak bizler de çok çile çektik. Ama hamdolsun bunlar aşıldı. Emin olunuz hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Başardığımız her şey önce Allah'ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza, verdiğimiz samimi mücadeleye ve bu yolda yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz."

'Zorlamayla, baskıyla işimiz olmamıştır'

"Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydedildiği, okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır, çarpıtmadır." diye Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önce karşısında ben dururum. Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gözleri açık olanlar için durum bellidir. İdraki bağlanmamış olanlar için hakikat apaçık ortadadır. İmam hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesleki eğitim sistemimizin tamamını felç etme pahasına imam hatiplere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık. Böylece öğrenci sayıları 600 binden 60 bine kadar düşürülmüş okullarımızın kapılarına vurulan zincirleri millet olarak hep birlikte parçaladık. Bir asırdır yeşeren umutları yeniden canlandırdık. Milletimizin evlatlarını, değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle yeniden buluşturduk." dedi.

"Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işle imam hatipli asla yan yana gelmez, gelemez." ifadesini kullanan Erdoğan, "İşte bunun için FETÖ gibi ihanet çeteleri, günümüzün Haşhaşileri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır." diye konuştu.