KARS (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşüne ilişkin, "Sen yürüdün diye mahkeme, hakimler kararını mı değiştirecek? Millet senin o dokunulmazlıkla ilgili o efeliğini veya o ucuz kahramanlığını unutacak mı?" dedi.

Bakan Zeybekci, AK Parti Kars İl Başkanlığında partililerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda tüm olumsuzluklara rağmen büyüme göstererek yoluna devam ettiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisindeki bir Türkiye'nin dış güçlerce istenmediğini belirten Zeybekci, "Bu coğrafyanın lideri Türkiye istenmiyor. Onlar bu coğrafyanın haritalarını çizerken 'one minute' diyen Türkiye istemiyor. Onun için bunları gerçekleştiriyorlar. Onun için 16 Nisan'da Türkiye bundan sonra ilelebet tek başına istikrarlı, siyasi hükümet dönemlerine giderken 'hayır' dediler. Onun için bölük, pörçük yapı ve koalisyon istiyorlar. Onun için 16 Nisan'da hep beraber 'hayır' dediler. Avrupa'daki işbirlikçileriyle onun için 'hayır' dediler." diye konuştu.

- "Bu ülkenin sırlarını dünyaya ihanet içinde deşifre etmek isteyenler yargılandı"

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kendilerine "mazeret yok yola devam" talimatı verdiğini aktararak, Türkiye'de ekonomiden kalkınmaya her hizmete aralıksız devam ettikleri vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşüne de değinen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii biz yol, kalkınma derken başka şey anlıyorlar. Birileri yollara çıkıyor, yürüyor. E Allah'ın kulu, TBMM'de bu dokunulmazlıklarla ilgili meydan okuyan sen değil miydin? 'Kaldıralım dokunulmazlıkları, mahkemeler yargılasın, özgür mahkemeler yargılasın' diyenler siz değil miydiniz? Bahsi geçen şahısla ilgili de mahkeme dosyasının üzerindeki dokunulmazlığı hep beraber kaldırmadık mı, kaldırdık. Bu dosya hazırlanmaya başlandı ve bu ülkenin ve bu milletin sırlarını, kardeşlerine uzattığı o eli dünyaya ihanet içinde deşifre etmek isteyenler yargılandı."

- "İhanetin cezası mutlaka verilecektir"

Bakan Zeybekci, bir milletvekilinin tutuklanıp hapse girmesini kimsenin istemediğini ancak suç işleyen herkesin bunun karşılığını göreceğini ifade ederek, "Bunun bir yolu var mıdır, vardır. CHP olarak TBMM'ye gelirsin, kanun teklifi verirsin, bununla ilgili kanun önerirsin. Bunun yeri orası, yürüdün ne olacak? Sen yürüdün diye mahkeme, hakimler kararını mı değiştirecek? Millet senin o dokunulmazlıkla ilgili o efeliğini veya o ucuz kahramanlığını unutacak mı? Biz bunların bazı sakıncalarının olacağını biliyorduk. Ama öbür taraftan bu memlekette her kim suç işledi, günü geldiğinde o suçun cezası mutlaka ve mutlaka verilecektir. İhanetin cezası mutlaka verilecektir." ifadesini kullandı.

Mahkemelerin aziz millet adına karar verdiğine işaret eden Zeybekci, "Bu millet adına verilen kararın bununla ilgili bir çözüm makamı varsa TBMM'dir. Milletin iradesi her türlü kanunla ilgili düzenleme yapmaya yetkilidir." ifadesini kullandı.

- Türbede 3 bin kişiyle iftar

Beraberindekilerle Ebul Hasan Harakani Hazretleri Türbesi bahçesinde AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen "Denizli'den Kars'a Gönül Köprüleri Kuruyoruz İftar Programı"na katılan Zeybekci, orucunu 3 bin kişiyle açtı.

Zeybekci, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin etrafının adeta ateş çemberi olduğunu belirterek, "O ateş çemberinin içinde dualı millet. Ve bu millet tarihi boyunca asla 'aman' demedi. Bu millet asla esir olmadı, asla dizleri üzerine çökmedi. Ve bütün ihanet oyunları bozmak uğruna yoluna devam ediyor." diye konuştu.

Nahçıvan ile Kars arasında malların gümrüksüz geçmesini sağlayacaklarını, ticareti Türk lirasıyla yapılabilir hale getireceklerini bildiren Zeybekci, "Ne satarsanız Türk lirası, ne alırsanız Türk lirası. İlk bir yılda bunun toplam değeri 100 milyon dolara yani yaklaşık olarak 350 milyon Türk lirası bir ticaret hacmi ortaya çıkıyor ve bunu da Karslılar yapacak." dedi.

İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Denizli Teşkilatı, kurum müdürleriyle vatandaşlar katıldı.