PARTİSİNİN genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni sistemde ne askeri, ne yargı ne Cumhurbaşkanı ne de basın ve medya vesayetinin olmayacağını yetkinin millete geçeceğini söyledi. Destici, "Seçim barajının düşürülmesi yetmez barajın sıfırlanması gerekir." dedi.


Müslümanların üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik eden Destici, “Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi, 'Hacı Bektaşi Veli de bizimdir, Hacı Bayram Veli de bizimdir, Yunus emre de Mevlana da bizimdir. Yavuz Sultan Selimde, Fatih Sultan Mehmet de ve Atatürk de bizimdir.' Bu değerler ortak değerlerimizdir. Bu değerlerimize hepimizin sahip çıkması gerektiğini söylüyorum.” dedi.


16 Nisan da milletimiz karar verecektir diyen Destici, “Milletimiz, devletimiz ve ülkemiz için daha doğru olduğuna inandığımız için ‘Evet’ tercihinde bulunduk. 16 Nisan’a kadar tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hayır cephesinin bu 18 maddelik referandum paketine karşı itirazlarının 3 noktada yoğunlaştığını görmekteyiz. Bunlar Üniter yapının bozulacağı, tek adamlık ve meclisin yetkililerinin elinden alındığı ve meclisin Cumhurbaşkanı tarafından fesih edileceği iddiaları vardır. Bu iddialarının üçünün de doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. 3. Madde ne diyor: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu madde burada durduğu sürece hiç kimse üniter yapı bozuluyor yada bozulacak hamasetiyle karşımıza çıkmasın. Milletimizi de aldatmasın." dedi.


"BARAJIN DÜŞÜRÜLMESİ YETMEZ BARAJIN SIFIRLANMASI GEREKİR"


Destici, "Özellikle Evet çıktıktan sonra çıkarılacak uyum yasalarıyla birlikte biz seçim kanununda ve siyasi partiler yasasında ciddi değişiklikler yapılacağını ümit ediyoruz. Başbakanın seçim barajının düşürüleceği ile ilgili açıklamaları ümit vericidir. Sadece seçim barajının düşürülmesi yetmez barajın sıfırlanması gerekir. Bununda ötesinde siyasi partiler kanunu ve seçim yasasının tam olarak demokratik hale getirilmesi gerekiyor” dedi.


Büyük Birlik Partisi olarak devletin bekası, ülkenin bütünlüğünü önceleyerek "Evet" dedik diyen Destici şöyle konuştu:


"Yeni sistemde ne askeri, ne yargı ne Cumhurbaşkanı ne basın ve medya vesayeti olmayacak. Yetki millete geçecek. Millet seçecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beyin söylemiş olduğu 'Biz 16 Nisanda Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz' cümlesi çok doğru. Biz 18 maddelik anayasa teklifini oylayacağız. Milletimiz ‘Evet’ derse Türkiye yeni sistemle yönetilmeye başlayacak. ‘Hayır’ derse mevcut Kenan Evren sistemiyle darbe anayasasıyla yönetilmeye devam edilecek. Bu da milletin tercihi. Milletin kararına saygımız sonsuzdur. Tek adamlık ve dikta rejimi oluşacak denmesi millete hakarettir. Bu millet diktatörlüğe tek adamlığa izin vermez. Bunu yapmak isteyene yol vermez. Bu milletin sağduyusuna güvenmek gerekir. Bu millet her zaman doğrusunu yapmıştır."