Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, cuma namazı sonrası Türkiye'nin pek çok şehrinde, İsrail'in işgal girişimine ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını kınamak için protestolar düzenleneceğini bildirdi.

Destici, Alperenler ve Büyük Birlik Partililerin bu etkinliklerde katılımcı olacaklarına dikkati çekti.

"Direnişin sonuna kadar yanındayız"

Destici, şöyle devam etti:

"Biz Filistin davasının ve Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Siyonist İsrail'in Kudüs'ü başkent yapma ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da bunu tanıyarak Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçilik binasını taşıma kararını şiddetle kınıyor, reddediyor ve lanetliyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mücadele edenlerle birlikte olacağız."

Destici, "Direnişin sonuna kadar yanındayız. Bu direnişe karşı Siyonist İsrail'in şiddetle, terörle karşılık vermesini, masum Filistinli kardeşlerimize şiddet uygulamasını ve Gazze saldırılarını kınıyoruz." dedi.

"Bu karara teslim olmayacağız"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa da ziyaretinden dolayı Destici'ye teşekkür ederek, "Şüphesiz hepimiz kızgın durumdayız. Bu da ABD'nin Kudüs'ü hedef alan bazı kararlarıyla ilgili. Biz bu karara teslim olmayacağız. Buna direneceğiz ve hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Çünkü Kudüs bizim geçmişimizdir. Şu anki durumumuzdur ayrıca geleceğimizdir ve tarihi köklerimiz var orada." ifadesini kullandı.

Ziyarette, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır, Ali Keser ile Samet Bağcı da hazır bulundu.