Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bugün, ABD ile geldiğimiz bu vize sorununun müsebbibi asla Türkiye ya da Türkiye'yi yönetenler değildir. Bu problemin sebebi ABD, ABD'nin siyasetçileri, orayı yönetenler ve onun Ankara'daki büyükelçisidir." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Ampute Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonluğunu kazanmasının bütün milleti gururlandırdığını dile getiren Destici, bu şampiyonluğun, insanın, birtakım uzuvlarını kaybetse de inancıyla, imanıyla, yüreğiyle hangi başarılara imza atabileceğini göstermesi açısından ve özellikle de A Milli Futbol Takımı'na örnek olması açısından kayda değer bir başarı olduğunu söyledi.

Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması konusunda da açıklamalarda bulunan Destici, "Amerika Birleşik Devletleri'nin ölçüsüz uyarı ateşi niteliğindeki tepkisinin sebebinin, sadece İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan bir şahsın tutuklanmasıyla sınırlı olamayacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin, Astana Zirvesi'nden sonra başlattığı İdlib operasyonunun da bu kararda etkili olduğunu düşündüklerini belirten Destici, "Bugün, ABD ile geldiğimiz bu vize sorununun müsebbibi asla Türkiye ya da Türkiye'yi yönetenler değildir. Bu problemin sebebi ABD, ABD'nin siyasetçileri, orayı yönetenler ve onun Ankara'daki büyükelçisidir." ifadesini kullandı.

"ABD, YD ve YPG ile iş tutmanın bedelini gün gelecek, ödeyecektir"

ABD'nin, PYD-YPG ile ortaklık yapma yanlışı içerisinde olduğuna dikkati çeken Destici, "Eğer bu yanlışlarından en kısa süre içerisinde dönmezlerse bunun da bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Çünkü terör örgütleriyle, teröristlerle iş tutanlar, bugüne kadar nasıl bunun bedellerini ödemişlerse ABD de açık bir şekilde PKK'nın uzantısı olan, ta kendisi olan PYD ve YPG ile iş tutmanın bedelini gün gelecek, ödeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD-Türkiye ilişkilerinin bu noktaya gelmesinin müsebbibinin, ABD'nin yöneticileri ve ABD'nin Türkiye'deki büyükelçisi olduğunun altını çizen Destici, şöyle devam etti:

"Büyükelçilerin görevi, görev yaptıkları ülkelerde kriz çıkarmak, krizleri körüklemek ya da ateşe benzin dökerek gitmek değildir. Ama son ABD-Türkiye arasındaki vize krizinde görülmüştür ki Amerika'nın buradaki büyükelçisi bırakın krizi önlemeyi tam tersine bu krizin çıkması için elinden gelen her türlü gayreti göstermiş ve bu krizin baş müsebbibi olmuştur. Ama hak ettiği, layığını da bulmuş, o muameleyi de Türkiye'den, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil ve askeri bürokrasi ve milletin tamamından da hak ettiği muameleyi görmüştür."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikalini de destelediklerini ifade eden Mustafa Destici, operasyona katılan güvenlik güçlerine başarılar diledi.