Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı konuk etti.

6. dakikada Quaresma'nın soldan ceza sahasına ortasında arka direkte Babel topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Podolski'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Carole, Fabricio'nun kalesini terk ettiği pozisyonda meşin yuvarlağı içeri çıkarırken, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakikada Sneijder'in soldan ortasında arka direkte Yasin Öztekin, hızlı gelen topa istediği gibi vuramadı.

43. dakikada Talisca'nın uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı
Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıya golle başladı.

Mücadelenin 47. dakikasında Talisca'nın kullandığı serbest vuruştan attığı golle Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.

15 Temmuz şehitlerinin çocukları seremonide
Bu arada, derbi karşılaşmasına Galatasaray ve Beşiktaş oyuncuları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların çocuklarıyla birlikte çıktı.

Seremoniye şehit çocuklarıyla birlikte çıkan futbolcular, üzerinde, "15Temmuz'u unutmayacağız" yazılı pankart taşıdılar.

15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi bir kez daha hatırlatıldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile puan farkını açıyor
Siyah-beyazlı ekip, ligin en çok şampiyon olan iki takımı Galatasaray ve Fenerbahçe ile puan farkını da açmaya devam etti.

Derbi mücadelesinde mağlup ettiği Galatasaray ile farkı 10 puana çıkaran Beşiktaş, 22. haftada Gaziantepspor ile berabere kalan Fenerbahçe ile aradaki farkı ise 12'ye yükseltti.

Şenol Güneş ile yine yenilmedi
Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Galatasaray'a yine mağlup olmadı.

Tecrübeli teknik adam yönetiminde geçen sezon sarı-kırmızılı rakibini 2-1 ve 1-0'lık skorlarla geçen siyah-beyazlı takım, bu sezon da yenilgi yaşamadı. Beşiktaş, ligin ilk yarısında 2-2 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 1-0 yendi.

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı 4 maçta 10 puan topladı.

Maç sonrası büyük sevinç
Maçın tamamlanmasıyla birlikte oyuncular, siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu tribün önüne giderek üçlü çektirdi. Bu sırada teknik direktör Şenol Güneş, yardımcıları, idari kadro ve yedek oyuncular, birbirlerine sarılarak futbolcuları bekledi.

Futbolcuların bu gruba gelmesinin ardından siyah-beyazlılar, galibiyet sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı.

"Şampiyonluk lafı benim dışımda"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Pozisyon az oldu. Taraftar baskısıyla oynamaya çalışan rakibe karşı akılcı ve soğukkanlı oynamak artılarımızdı." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, yarışın devam ettiğini belirterek, "Arkada kalan takımlar var. Öndeki takım olarak yakalanmamak için devam edeceğiz." dedi.

Güneş, şampiyonluk ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Şampiyonluk lafı benim dışımda. Zaten işinizi doğru yaptığınız zaman o sizi hedefe götürür. Beşiktaş ismi zaten şampiyonluğa oynuyor."

aa