ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki Harekat Merkezi'nde görevli askerlere hitaben, "Sizler, şu anda attığınız adımla, atacağımız adımlarla gerçekten milletimiz için adeta yeniden bir tarih inşa ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Rabbim gücünüzü, gücümüzü artırsın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde Hatay'daki Harekat Merkezi'ne gitti.

Akşam saatlerinde Ankara'dan, harekatın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu'nun Hatay'daki Harekat Merkezi'ne geçen Erdoğan, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekat merkezinde kendisini bekleyen askerlere "İyi akşamlar, nasılsınız" dedi. Askerler de kendisine "Sağol" karşılığını verdi.

- "Adeta yeniden bir tarih inşa ediyorsunuz"

Daha sonra harekat merkezindeki askerlere hitap eden Erdoğan, sözlerine "Değerli arkadaşlar, öncelikle sizleri bu Afrin harekatının 6'ıncı gününde şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum." diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizler, şu anda attığınız adımla, atacağımız adımlarla gerçekten milletimiz için adeta yeniden bir tarih inşa ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Rabbim gücünüzü, gücümüzü artırsın diyorum. Sizleri tekrar şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Sağolun var olun."

Erdoğan, daha sonra harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığındaki harekat merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay Valisi Erdal Ata da refakat etti.